De Bestandsextensie Van Een Video Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Bestandsextensie Van Een Video Wijzigen
De Bestandsextensie Van Een Video Wijzigen

Video: De Bestandsextensie Van Een Video Wijzigen

Video: De Bestandsextensie Van Een Video Wijzigen
Video: Bestandsextensies betekenis (Voorbeelden uit Windows verkenner) 2024, April
Anonim

Soms wordt na het downloaden van een videobestand van internet het niet geopend en verschijnt er een melding dat het besturingssysteem het bestand niet kon openen. Er wordt ook voorgesteld om een programma te selecteren om het handmatig te openen. Het probleem is dat hoogstwaarschijnlijk niet de juiste extensie naar dit bestand wordt geschreven. En zonder dit weet het besturingssysteem niet welk programma het moet gebruiken om het te openen. Dit probleem is volledig oplosbaar. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste extensie te schrijven.

De bestandsextensie van een video wijzigen
De bestandsextensie van een video wijzigen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, kunt u op deze manier de bestandsextensie wijzigen in video. Klik met de rechtermuisknop op het bestand. Selecteer Naam wijzigen in het contextmenu. De bestandsextensie volgt direct na de naam, waarna u deze moet registreren. In de meeste gevallen is de extensie van het videobestand Avi. Maar er kunnen natuurlijk ook andere opties zijn, bijvoorbeeld 3gp, dit formaat wordt vaak gebruikt door mobiele telefoons. Als de video in dvd-formaat is, is de extensie Vob.

Stap 2

Het kan voorkomen dat de bestandsextensie in Windows XP niet wordt weergegeven. Volg de onderstaande stappen om de weergave te activeren. Klik met de rechtermuisknop op een map en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Ga daarna naar het tabblad "Bekijken". Zoek daar de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Schakel het selectievakje naast deze regel uit. Sla uw wijzigingen op. Klik hiervoor op "Toepassen" en OK. U zou nu de bestandsextensie moeten kunnen wijzigen.

Stap 3

Bestandsextensie is niet standaard beschikbaar in het besturingssysteem Windows 7. Om het te activeren, moet u dit doen. Klik op Begin. Ga naar het "Configuratiescherm" en open het onderdeel "Mapopties". Ga dan naar het tabblad "Bekijken" en verwijder het vinkje naast de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Klik op Toepassen en OK. Nu kunt u de bestandsextensie wijzigen.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Naam wijzigen". U zult zien dat de bestandsnaam is gemarkeerd, gevolgd door de extensie. Het is het niet-geselecteerde deel dat moet worden hernoemd. Als alleen het geselecteerde fragment wordt weergegeven, betekent dit dat er helemaal geen extensie is toegewezen aan het videobestand en dat het onmiddellijk na de bestandsnaam moet worden toegevoegd.

Aanbevolen: