Hoe Maak Je Een Bestandsextensie Zichtbaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bestandsextensie Zichtbaar
Hoe Maak Je Een Bestandsextensie Zichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Bestandsextensie Zichtbaar

Video: Hoe Maak Je Een Bestandsextensie Zichtbaar
Video: Bestandsextensies 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem heeft elk bestandstype zijn eigen extensie. In sommige distributies is de weergave van extensies standaard uitgeschakeld, wat niet door alle gebruikers wordt gewaardeerd. Het inschakelen van de weergave van extensies verbetert de bruikbaarheid van uw computer aanzienlijk.

Hoe maak je een bestandsextensie zichtbaar
Hoe maak je een bestandsextensie zichtbaar

instructies:

Stap 1

Door de aanwezigheid van extensies kan de gebruiker het doel van een bepaald bestand beoordelen. Uitvoerbare bestanden kunnen de extensie ".exe", ".com" of ".bat" hebben, tekstbestanden - ".txt", ".rtf" of ".doc", foto's - ".jpg" of "jpeg", afbeeldingen - ". Bmp", internetbestanden - ".htm", ".html", ".mht", mediabestanden - ".mov", ".avi", ".mpeg", enz. enz. Het ontbreken van weergave van extensies belemmert in veel gevallen het normale werk met bestanden - bijvoorbeeld bij het hernoemen ervan, dus gebruikers proberen deze optie meestal in te schakelen.

Stap 2

Open een willekeurige schijf of map om de weergave van extensies in Windows XP in te schakelen. Selecteer het tabblad "Extra" in het menu en vervolgens "Mapopties" erin. Er wordt een venster geopend, ga daarin naar het tabblad "Bekijken". Zoek het gedeelte 'Geavanceerde opties', waarin u een lijst met geavanceerde opties ziet. Zoek de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" (deze staat helemaal onderaan de map "Mappen en bestanden") en schakel deze uit. Klik OK. Probleem opgelost, extensies ingeschakeld weergegeven.

Stap 3

In het Windows 7-besturingssysteem, om de weergave van extensies in te schakelen, opent u het "Configuratiescherm", zoekt u het gedeelte "Mapopties". Schakel daarin de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit. Klik op "OK", het tonen van extensies is ingeschakeld.

Stap 4

Sommige gebruikers worden geconfronteerd met een situatie waarin de weergave van extensies plotseling "uit zichzelf" verdwijnt. Een dergelijke situatie geeft hoogstwaarschijnlijk aan dat de computer is geïnfecteerd door een Trojaans paard of een virusprogramma. In dit geval is het misschien niet mogelijk om de weergave van extensies in te schakelen - de overeenkomstige menuregel in het venster met geavanceerde instellingen zal ontbreken, deze wordt verborgen door het Trojaanse programma. Als u de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" niet kunt vinden, werk dan dringend de antivirusdatabase bij en scan uw computer op schadelijke software.

Aanbevolen: