Pagina's In Word Plaatsen

Inhoudsopgave:

Pagina's In Word Plaatsen
Pagina's In Word Plaatsen

Video: Pagina's In Word Plaatsen

Video: Pagina's In Word Plaatsen
Video: Como colocar Paginação no Word a Partir de qualquer Página - FÁCIL 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word is een van de programma's in de Microsoft Office-suite. Het wordt gebruikt om documenten, proefschriften, samenvattingen te maken. Het ontwerp van de pagina's wordt door de gebruiker bepaald met behulp van sneltoetsen of het contextmenu.

Pagina's in Word plaatsen
Pagina's in Word plaatsen

instructies:

Stap 1

De meeste onderzoekspapers vereisen paginering om te formatteren. Om nummers toe te voegen, selecteer "Invoegen" in het bovenste menu en klik vervolgens op "Paginanummers".

Stap 2

Bepaal de positie van het nummer op de pagina. Het kan aan de boven- en onderkant worden geplaatst. Uitlijnen kan op vijf manieren: links, rechts, vanuit het midden, binnen, buiten. De keuze waar u het nummer op de pagina plaatst, hangt af van het specifieke formaat van uw werk en de vereisten daarvoor.

Stap 3

De titelpagina is meestal niet genummerd. Als uw werk een titelpagina bevat, schakelt u het selectievakje naast "Nummer op de eerste pagina" uit. Over het algemeen kunt u in het paginanummerformaat kiezen vanaf welk blad u wilt beginnen met nummeren.

Stap 4

U kunt ook het type kamer naar eigen goeddunken wijzigen. Klik op de knop "Formaat". Pagina's kunnen worden genummerd met gewone Arabische cijfers 1, 2, 3, cijfers met streepjes - 1 -, - 2 -, - 3 -, Romeinse cijfers I, II, III, Latijnse letters a, b, c en andere opties. Het paginanummerformaat kan ook het hoofdstuknummer bevatten. 1-A is bijvoorbeeld de eerste kop, pagina A.

Stap 5

Om een nieuwe pagina te starten, gaat u naar het menu "Invoegen", selecteert u "Break". Vink het vakje aan naast het item "Een nieuwe pagina starten", bevestig uw keuze door op de knop "OK" te klikken. Als u het invoegen van paginanummers hebt ingeschakeld, wordt de nummering van elke nieuwe pagina automatisch gedaan. Aangezien het "activeren" van nummering een eenmalige procedure is, zijn er geen sneltoetsen voor.

Stap 6

Bij het samenstellen van de inhoud is het handig om aan te geven in welk paginabereik een bepaalde rubriek zich bevindt. Dit zal u en uw lezer helpen bij het navigeren door uw werk. Kies Invoegen - Link - Inhoudsopgave & Indexen. Ga naar het bijvoegsel "Inhoudsopgave". Er moet een vinkje staan naast het item "Toon paginanummers".

Aanbevolen: