Hoe Een Index In Word Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Index In Word Te Plaatsen
Hoe Een Index In Word Te Plaatsen

Video: Hoe Een Index In Word Te Plaatsen

Video: Hoe Een Index In Word Te Plaatsen
Video: Microsoft Word Tutorial: Create an Index in Word 2024, Mei
Anonim

Tekstverwerker Microsoft Office Word is een van de meest gebruikte toepassingen voor het maken en bewerken van tekstdocumenten. Het kan natuurlijk niet anders dan voorzien in de mogelijkheid om letters en cijfers om te zetten in superscripts en subscripts (“superscripts en subscripts”). Deze bewerking kan hier op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Hoe een index in Word te plaatsen
Hoe een index in Word te plaatsen

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word en laad er een tekstdocument in. Markeer een letter, cijfer of ander teken dat u in superscript- of subscriptformaat wilt afdrukken. Druk op ctrl en het gelijkteken om het geselecteerde teken te onderschrijven. Gebruik de sneltoets ctrl + shift + gelijkteken om het om te zetten in een superscript. Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van de overeenkomstige knoppen in het gedeelte "Lettertype" van het tabblad "Start" van het tekstverwerkermenu.

Stap 2

De indexen die met de hierboven beschreven methode zijn verkregen, worden gegarandeerd weergegeven in tekstdocumenten in hun eigen Word-formaat. Opmaak kan echter verloren gaan bij het overbrengen van teksten naar documenten met andere formaten. Als u van plan bent dit te doen, is het wellicht juister om de superscripts en subscripts weer te geven met het juiste teken in de codetabellen. Word biedt zo'n mogelijkheid. Om het te gebruiken, plaatst u eerst de invoegcursor op de positie in de tekst waar het superscript- of subscriptpictogram moet staan.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Invoegen" van het tekstverwerkermenu en klik in de meest rechtse groep opdrachten op de knop met het label "Symbool". Als er geen index is die u nodig hebt tussen de twintig tekens in de vervolgkeuzelijst, klik dan op de onderste regel - "Andere tekens".

Stap 4

Als u superscript nodig heeft met de nummers 1, 2 of 3, stelt u in het veld "Set" de waarde "additional Latin-1" in. De rest van de superscript- en subscriptnummers worden in de sectie "superscript en subscript" van de tekentabel geplaatst. De letters van het Latijnse en Griekse alfabet in superscript-formaat staan ook in de secties "letters voor het wijzigen van spaties" en "extra fonetische tekens". Selecteer de cel van deze tabel met het teken dat u nodig hebt en klik op de knop "Invoegen". Wanneer u een recent gebruikt symbool opnieuw in de tekst invoegt, hoeft u er niet opnieuw naar te zoeken - het wordt door de tekstverwerker in de twintig tekens van de vervolgkeuzelijst van de knop "Symbool" geplaatst.

Stap 5

Er is een alternatieve manier om superscript- en subscripttekens in te voegen. Het is minder handig, omdat het kennis vereist van de hexadecimale code van het vereiste teken in de unicode-tabel wanneer deze wordt gebruikt. Typ deze code waar u de index wilt invoegen en druk vervolgens op alt="Afbeelding" en x. Als u bijvoorbeeld een subscript x aan de tekst wilt toevoegen, voert u de code 2093 in en drukt u op alt="Afbeelding" + x. De ingevoerde code zal verdwijnen - de tekstverwerker zal deze vervangen door het juiste pictogram. U vindt de hexadecimale code van de letter waarin u geïnteresseerd bent in het veld "Tekencode" van de symbolentabel die in de vorige stap is beschreven.

Aanbevolen: