Hoe Links In Word Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Links In Word Te Plaatsen
Hoe Links In Word Te Plaatsen

Video: Hoe Links In Word Te Plaatsen

Video: Hoe Links In Word Te Plaatsen
Video: How to Insert a Hyperlink in a Word Document 2024, Mei
Anonim

Links worden meestal "klikbare" woorden, afbeeldingen en andere pagina-elementen genoemd, waarop klikken de oorzaak is van het downloaden van documenten, waarvan het adres in de link wordt aangegeven. Het is echter juister om ze hypertekstlinks of hyperlinks te noemen, en eenvoudige links in menu's en referentiemateriaal in Microsoft Word verwijzen naar voetnoten, bibliografie, illustraties en andere elementen van dit document.

Hoe links in Word te plaatsen
Hoe links in Word te plaatsen

instructies:

Stap 1

Start een tekstverwerker en laad het document waar je de hyperlink wilt plaatsen. Zoek en selecteer een woord, een stuk tekst, een afbeelding of een ander element waarvan u een koppeling wilt maken naar een extern document of een specifieke positie in een geopend document. Zoek vervolgens op het tabblad Invoegen van het Word-menu de groep opdrachten Koppelingen en klik op de knop Hyperlink die daar is geplaatst. Dit opent het dialoogvenster voor het opmaken van de eigenschappen van de koppeling die wordt gemaakt. Voor hetzelfde doel kunt u de toetscombinatie ctrl + k of het item "Hyperlink" in het contextmenu gebruiken dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst te klikken.

Stap 2

Selecteer in het linkerdeel van het dialoogvenster het tabblad dat overeenkomt met het type object waarnaar de koppeling moet verwijzen - webpagina, bestand, positie in het huidige document, met de functie voor het maken van een nieuw document of e-mailbericht. Vul, afhankelijk van uw keuze, de vereiste formuliervelden in.

Stap 3

Als u wilt dat er een frame met tekst verschijnt wanneer u de muisaanwijzer over de link beweegt, klikt u op de knop "Hint" in de rechterbovenhoek van het dialoogvenster. Voer de vereiste tekst in het formulier in dat verschijnt en klik op de knop OK.

Stap 4

Klik op de knop "Selecteer frame" aan de rechterrand van het dialoogvenster als u wilt specificeren hoe het document waarnaar de hyperlink verwijst, moet worden geopend. Selecteer een van de opties in de vervolgkeuzelijst - het document kan in een nieuw venster worden geladen, in hetzelfde frame dat deze link bevat, of bovenop alle frames van het huidige venster.

Stap 5

Klik op de knop OK wanneer alle vereiste instellingen zijn voltooid. Word maakt een hyperlink met de opgegeven parameters.

Stap 6

Als u een link naar een voetnoot of bibliografie moet plaatsen, gebruik dan de tools waarvoor een heel tabblad met de naam "Links" is geselecteerd in het menu in Microsoft Word.

Aanbevolen: