Hoe Paginering In Een Word Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Paginering In Een Word Te Plaatsen
Hoe Paginering In Een Word Te Plaatsen

Video: Hoe Paginering In Een Word Te Plaatsen

Video: Hoe Paginering In Een Word Te Plaatsen
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van een reeks tekstdocumenten zal elke gebruiker die in een teksteditor van Microsoft Word werkt, het handig vinden om te weten hoe de paginering moet worden ingesteld. Deze vaardigheid is vooral nodig bij het werken met omvangrijke teksten.

Hoe paginering in een Word te plaatsen
Hoe paginering in een Word te plaatsen

Noodzakelijk

tekstverwerker Microsoft Word

instructies:

Stap 1

De Microsoft Word-teksteditor biedt zijn gebruikers maximale mogelijkheden. In deze editor kunt u teksten typen, de meest geschikte lettertypen en formaten selecteren voor het ontwerp. Met afzonderlijke opties kunt u kaders voor tekst maken, tekst selecteren, afbeeldingen aan een document toevoegen, stijlen wijzigen, synoniemen selecteren en nog veel meer. Voor grote documenten is er een pagineringsoptie. Dit proces is vrij eenvoudig en zal zelfs beschikbaar zijn voor een beginner die alleen de basis van Microsoft Word kent.

Stap 2

De Microsoft Word-teksteditor biedt zijn gebruikers maximale mogelijkheden. In deze editor kunt u teksten typen, de meest geschikte lettertypen en formaten selecteren voor het ontwerp. Met afzonderlijke opties kunt u kaders voor tekst maken, tekst selecteren, afbeeldingen aan een document toevoegen, stijlen wijzigen, synoniemen selecteren en nog veel meer. Voor grote documenten is er een pagineringsoptie. Dit proces is vrij eenvoudig en zal zelfs beschikbaar zijn voor een beginner die alleen de basis van Microsoft Word kent.

Stap 3

Download de teksteditor Microsoft Word naar uw computer. Dit programma kan (en het meest veilig) worden gedownload van de officiële Microsoft-website op https://microsoft-office.biz/. Download een van de versies van het programma dat op de site wordt aangeboden en installeer het op uw computer volgens de aanwijzingen van de installatiewizard.

Stap 4

Elke versie van het programma, vanaf de release van 2003, is geschikt voor werk. Zoek in de bovenste menubalk van het werkvenster het tabblad Invoegen. Er verschijnt voor uw ogen een lijst met tal van functies voor het invoegen van verschillende objecten. Zoek en klik op "Paginanummers". Er verschijnt een klein venster dat "Paginanummers" wordt genoemd.

Stap 5

Bepaal in welk deel van de pagina het toekomstige nummer komt te staan. Selecteer hiervoor het gewenste item met de pijl in de kolommen "Positie" en "Uitlijning". Vink ook het vakje aan naast "Nummer op de eerste pagina" als je wilt dat het daar staat. Als het documentformaat geen nummering van de eerste pagina vereist, laat u het overeenkomstige veld leeg.

Stap 6

Klik onderaan het venster op de knop "Formatteren". Er wordt een nieuw venster "Paginanummeropmaak" geopend, waar u kunt profiteren van extra functies voor het plaatsen van paginering in Word. U kunt de meest uiteenlopende getalnotatie kiezen, van standaard Arabische cijfers tot Latijnse letters en Romeinse cijfers. Als u aanvullend het hoofdstuknummer wilt opnemen, vink dan het gewenste item aan en pas de kopstijl aan met behulp van de pijlen. De laatste gaat naar de kolom "Paginanummering", waar moet worden aangegeven vanaf welke pagina de pagina's van het document worden genummerd.

Stap 7

In versies van Microsoft Office Word 2003 en 2007 kan paginering ook worden ingeschakeld via kop- en voetteksten. Kop- en voetteksten zijn de gebieden van een pagina die zich in de marges bevinden. Kop- en voetteksten bevinden zich aan de zijkanten, maar ook aan de onderkant en bovenkant van de pagina. Ze worden vaak gebruikt voor logo's of andere afbeeldingen, titels, stempels, documentkoppen, voetnoten, documenttitels, datumplaatsing. U kunt ook paginanummering instellen in kop- en voetteksten. In dit geval worden de pagina's van documenten automatisch gedetecteerd, met een verhoging per pagina.

Stap 8

Om paginanummering via kop- en voetteksten in te stellen, gaat u in de bovenste werkbalk van een geopend Microsoft Office Word-document naar het menu Beeld. Klik op deze knop en klik op "Kop- en voetteksten" in het vervolgkeuzemenu. Daarna wordt een kop- en voettekstpaneel geopend in het werkveld van het programma en een gebied voor het invoeren van tekst bovenaan de pagina. Ga vanuit het menu "Koptekst en voettekst" naar de onderkant van de pagina door op de knop "Koptekst / voettekst" te klikken als u de paginanummering onderaan wilt rangschikken. Op hetzelfde paneel bevindt zich een knop "Paginanummer". Klik op deze knop en het serienummer verschijnt op de pagina.

Stap 9

U kunt het menu "Kop- en voetteksten" op een andere, eenvoudigere manier openen. Dubbelklik hiervoor op de onderkant van de pagina - op de ondermarge. Zet dan het regelnummer in het veld. Hier kunt u ook andere waarden selecteren voor de kop- en voettekst en regelnummering. Bij het openen van de kop- en voettekst in het werkvenster van het document, wordt een extra venster geopend. Zoek in het linkerdeel van het paneel het gedeelte "Paginanummer", klik op de knop en geef in het vervolgkeuzevenster de waarde op die u nodig hebt om het paginanummer te plaatsen (bovenaan de pagina, onderaan, in de paginamarges) en het formaat van de paginanummering. Het kan een numerieke waarde zijn, alfabetisch, alfanumeriek, numeriek - symbolisch. Bovendien kunt u vanuit het menu dat verschijnt bij het openen van kop- en voetteksten andere waarden voor de koptekst opgeven door een van de instellingen te selecteren en aan te vinken: een speciale koptekst voor de eerste pagina of verschillende kop- en voetteksten voor even en oneven Pagina's.

Stap 10

U kunt het paneel met kop- en voetteksten ook openen door het menu "Ontwerp" te openen. Verdere acties worden uitgevoerd in overeenstemming met de bovenstaande stappen.

Stap 11

In Microsoft Office Word 2010 is de paginanummering in het document als volgt ingesteld. Selecteer in het bovenste paneel "Invoegen" en zoek in de subsectie "Kop- en voetteksten" het pictogram "Paginanummer". Klik erop en selecteer de positie van de nummering (boven, onder, in de velden, de huidige positie), waarna het programma je een hele lijst met voorbeelden van nummeringontwerp zal bieden. Selecteer degene die je leuk vindt en klik erop met de linkermuisknop. Alle pagina's van het document worden genummerd in de kop- en voettekst.

Stap 12

Om pagina's in Microsoft Office Word 2013 te nummeren, opent u het document dat u wilt nummeren, op de werkbalk, zoek het tabblad "Invoegen". Klik op deze knop en open het uitgebreide volledige menu "Invoegen". Zoek het item "Paginanummer", verplaats de muis naar deze inscriptie, klik op de knop en selecteer het nummeringsformaat in het vervolgkeuzevenster. Dat wil zeggen, u moet aangeven hoe de nummers op de pagina's van het document worden geplaatst: bovenaan de pagina, onderaan de pagina, in de paginamarges, de huidige positie. Selecteer het getalformaat en het nummeringsformaat (numeriek, alfabetisch, enz.).

Stap 13

De nummering in Microsoft Office Word is veel rijker dan in andere versies van het programma. Als u dus het volledige menu "Invoegen" opent en op de knop "Paginanummer" klikt, ziet u typische variaties in de plaatsing van handtekeningen op vellen. Klik nogmaals op de lijnen met de pijlen en selecteer een sjabloon waarmee u automatisch paginanummers kunt neerzetten. Wanneer u op een nummer klikt, wordt een klein paneel geopend waarin u het lettertype en de kleur van het nummer kunt wijzigen.

Aanbevolen: