Hoe Een Afbeelding Voor Het Bureaublad In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Voor Het Bureaublad In Te Stellen
Hoe Een Afbeelding Voor Het Bureaublad In Te Stellen

Video: Hoe Een Afbeelding Voor Het Bureaublad In Te Stellen

Video: Hoe Een Afbeelding Voor Het Bureaublad In Te Stellen
Video: Windows 10: Bureaublad aanpassen 2024, Mei
Anonim

Het bureaublad verschijnt voor de gebruiker elke keer dat de computer wordt aangezet, en als je met verschillende applicaties moet werken, dan een ontelbaar aantal keren per werkdag. Daarom is het heel natuurlijk om als achtergrondafbeelding iets in te stellen dat het beste bij uw persoonlijke smaak past. Dit verlangen is des te natuurlijker als we het niet over een werk hebben, maar over een thuiscomputer.

Hoe een afbeelding voor het bureaublad in te stellen
Hoe een afbeelding voor het bureaublad in te stellen

instructies:

Stap 1

In de nieuwste Windows-besturingssystemen - 7 en Vista - worden besturingselementen voor het wijzigen van het uiterlijk van de grafische interface van het systeem verzameld in één applet van het Configuratiescherm, die personalisatie wordt genoemd. U kunt deze applet openen via het bureaubladcontextmenu - klik met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding om deze op het scherm te laten verschijnen. Het vereiste item in het menu heet "Personalisatie".

Stap 2

Om een lijst met beschikbare afbeeldingen te zien waarvan met één klik een achtergrondafbeelding kan worden gemaakt met behulp van deze applet, klikt u op het pictogram met het label "Bureaubladachtergrond" onder aan het appletvenster. U kunt op een andere manier bij deze lijst komen - open het hoofdmenu en typ het woord "achtergrond". De ingebouwde zoekmachine toont een lijst met links, waaronder de gewenste - "De bureaubladachtergrond wijzigen".

Stap 3

Om de huidige achtergrondafbeelding te vervangen door een afbeelding uit de tabel, selecteert u deze en klikt u op de knop "Wijzigingen opslaan". Als u uw eigen afbeelding wilt instellen die niet in deze tabel staat, klikt u op de knop "Bladeren", zoekt u de map waarin deze is opgeslagen en klikt u op OK. Klik vervolgens op het pictogram dat in de lijst verschijnt en klik op "Wijzigingen opslaan".

Stap 4

Er is ook een snellere manier, die de functie gebruikt die in de "Explorer" is ingebouwd. Nadat u de map met de gewenste afbeelding in bestandsbeheer hebt geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u "Instellen als bureaubladachtergrond" in het contextmenu.

Stap 5

Meestal komen nieuwe "achtergronden" vanaf internet op de computer en in dit geval kunt u een vergelijkbare functie gebruiken die in de browser is ingebouwd. Het is beschikbaar in Internet Explorer, Mozilla Firefox en Opera - door met de rechtermuisknop te klikken op een afbeelding die in een tabblad van de internetbrowser is geladen, verschijnt een contextmenu, waarvan een van de items biedt om de afbeelding als achtergrondafbeelding in te stellen. In deze browsers is alleen de bewoording van het vereiste item anders - "Instellen als bureaubladachtergrond", "Als bureaubladafbeelding", "Instellen als achtergrond".

Aanbevolen: