Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Voorkomen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Voorkomen
Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Voorkomen

Video: Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Voorkomen

Video: Toegang Tot Een Computer Via Het Netwerk Voorkomen
Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak moeten veel gebruikers hun computer zo configureren dat deze niet zichtbaar is op het netwerk. Dit wordt meestal gedaan om de beveiliging van deze pc te verbeteren.

Toegang tot een computer via het netwerk voorkomen
Toegang tot een computer via het netwerk voorkomen

instructies:

Stap 1

Als uw computer deel uitmaakt van een openbaar of lokaal werknetwerk, configureer dan de instellingen zodat andere gebruikers geen toegang hebben tot de bronnen. Houd er rekening mee dat we deze methode niet aanbevelen in gevallen waarin een netwerkprinter of MFP op de computer is aangesloten. Configureer eerst Windows Firewall. Open het startmenu.

Stap 2

Ga naar het configuratiescherm van uw computer. Open het menu Systeem en beveiliging (Windows Seven). Klik nu op het item "Windows Firewall". Selecteer in de linkerkolom van dit menu de optie "Windows Firewall in- of uitschakelen".

Stap 3

Vink de vakjes aan naast Firewall inschakelen voor alle typen netwerken. Dit is een zeer belangrijke stap, maar het blokkeert de toegang tot de computer niet volledig.

Stap 4

Open nu het menu "Netwerkcentrum". Het bevindt zich in het menu "Netwerk en internet" in het configuratiescherm. Ga naar Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Vink in dit menu de vakjes aan naast de volgende items: "Netwerkdetectie uitschakelen", "Bestands- en printerdeling uitschakelen", "Delen uitschakelen", "Met wachtwoord beveiligd delen inschakelen".

Stap 5

Besteed speciale aandacht aan het laatste punt. Indien geactiveerd, is het alleen mogelijk om toegang te krijgen tot uw computer als u de login en het wachtwoord invoert van het account dat al is aangemaakt. Dat wil zeggen, als er maar één account op de pc is, kan niemand anders verbinding maken met uw computer. Als er meerdere van dergelijke records zijn, verwijder dan onnodige en ongebruikte accounts.

Stap 6

Klik na het activeren van bovenstaande items op de knop "Wijzigingen opslaan". Probeer verbinding te maken met uw computer vanaf een andere pc die deel uitmaakt van uw lokale netwerk om de beveiligingsstatus van uw computer te controleren.

Aanbevolen: