Externe Toegang Tot Een Computer Inschakelen Enable

Inhoudsopgave:

Externe Toegang Tot Een Computer Inschakelen Enable
Externe Toegang Tot Een Computer Inschakelen Enable

Video: Externe Toegang Tot Een Computer Inschakelen Enable

Video: Externe Toegang Tot Een Computer Inschakelen Enable
Video: How to Enable or Disable USB Ports In Windows 10/8/7 [Tutorial] 2024, April
Anonim

Door de functie voor externe computertoegang te gebruiken, kunt u uw persoonlijke pc bijna overal ter wereld beheren. Windows-besturingssystemen hebben hun eigen mechanisme voor het configureren van een externe gebruikersverbinding.

Externe toegang tot een computer inschakelen enable
Externe toegang tot een computer inschakelen enable

Het is nodig

  • - besturingssysteem Windows XP en nieuwer;
  • - beheerdersaccount.

instructies:

Stap 1

Activeer eerst de vereiste instellingen van het besturingssysteem op de computer waarmee u verbinding wilt maken. Open hiervoor in Windows XP het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer Eigenschappen. Alle beschreven bewerkingen moeten worden uitgevoerd met een beheerdersaccount.

Stap 2

Klik op het tabblad Extern gebruik. Activeer de functie "Toegang op afstand tot deze computer toestaan". Vink hiervoor het vakje aan naast het item met dezelfde naam.

Stap 3

Maak nu een lijst met accounts waarmee externe gebruikers toegang hebben tot deze computer. Klik op de knop Gebruikers selecteren. Ga naar "Toevoegen".

Stap 4

Voer de namen in van de accounts die toegang op afstand tot de computer kunnen gebruiken. Onthoud dat deze accounts aanwezig moeten zijn op het besturingssysteem dat u gebruikt. Maak nieuwe accounts aan als ze ontbreken.

Stap 5

Om een verbinding met een computer in Windows Seven tot stand te brengen, gebruikt u het item "Toegang op afstand" in het menu "Systeem". Het is toegankelijk via het bedieningspaneel.

Stap 6

Maak verbinding met uw computer. Open in Windows XP het menu Start en navigeer naar de lijst met hulpprogramma's in de map Accessoires. Klik op het icoon met de titel "Remote Desktop Connection".

Stap 7

Voer het IP-adres van de doelcomputer in. Als uw pc toegang heeft tot internet via een VPN-verbinding, voert u het externe IP-adres in. Klik op de knop "Verbinden". Wacht tot het invoermenu voor gebruikersnaam en wachtwoord verschijnt. Vul de beschikbare formulieren in en klik op de knop "Volgende".

Stap 8

Met Windows Seven kunt u vooraf een uitnodiging naar een specifieke gebruiker sturen. Gebruik deze functie als u verbinding wilt maken met uw pc zonder een bestaand account te gebruiken.

Aanbevolen: