Hoe Het Scherm Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Te Wissen
Hoe Het Scherm Te Wissen

Video: Hoe Het Scherm Te Wissen

Video: Hoe Het Scherm Te Wissen
Video: 26 ONGELOFELIJKE LEVENSHACKS WAAR JE OVER GEDROOMD HEBT 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd zal een stoffig plasmapaneel of lcd-tv kleuren niet goed weergeven. Dat is begrijpelijk: de opgehoopte stoflaag verstoort dit. Als je gewoon een doekje pakt en het stoflaagje van het scherm veegt, kan er krassen op komen zonder dat je het merkt. Bovendien, als u bijvoorbeeld een vlekje op het scherm van uw LCD-monitor ziet, kwijl dan niet met uw vinger en probeer deze vlek te wissen, anders zullen er zeker vettige vlekken op het scherm verschijnen. Hoe je het scherm goed schoonmaakt, lees verder.

Dit zijn natuurlijk drastische maatregelen. Gebruik liever servetten of een wattenstaafje
Dit zijn natuurlijk drastische maatregelen. Gebruik liever servetten of een wattenstaafje

instructies:

Stap 1

Sommige fabrikanten van lcd-tv's en plasmapanelen adviseren het gebruik van speciale reinigingsmiddelen, hoewel deze achterwege kunnen blijven. Ze bevatten zeker gedestilleerd water, dus nadat je het eruit hebt gehaald, kun je je eigen reinigingsmiddel maken voor je tv of monitor. Het enige wat je hoeft te doen is gedestilleerd water te mengen met isopropylalcohol en je hebt een volledig milde, onschadelijke, effectieve en goedkope schermreiniger.

Stap 2

Stof en vingerafdrukken zijn de meest voorkomende vervuilingen op lcd-schermen, tv's en plastic panelen. Om met stof en vette vingerafdrukken om te gaan, moet u zich zorgvuldig voorbereiden. Haal er dus eerst gedestilleerd water, isopropylalcohol, een maatbeker, twee schone, zachte, pluisvrije doekjes en een wattenstaafje (oorstaafjes) uit.

Stap 3

Zet eerst je tv of monitor uit en wacht tot deze volledig is afgekoeld. Veeg het scherm voorzichtig af met een zachte, pluisvrije doek om stof te verwijderen. Maak nu een mild mengsel om je scherm schoon te maken. Gebruik een maatbeker om gelijke delen isopropylalcohol en gedestilleerd water af te meten.

Stap 4

Dompel dezelfde doek met een schoon uiteinde in de oplossing, verwijder hem en knijp hem voorzichtig uit. Veeg vervolgens voorzichtig en voorzichtig de hele tv, monitor of plasmapaneel af met de vochtige doek.

Stap 5

De kruising van de behuizing en het scherm is een problematische plek waar stof wordt gedreven bij het schoonmaken van het scherm. Om de verbinding te reinigen, dompelt u een punt van een wattenstaafje onder in het eerder bereide mengsel van gedestilleerd water en isopropylalcohol. Knijp in een wattenstaafje en voer het voorzichtig langs de kruising van de monitor of tv-kast en het scherm.

Stap 6

Droog het scherm af met een tweede doek. Laat geen vocht op het scherm achter, vooral niet voordat u de apparatuur inschakelt.

Aanbevolen: