Een Docx-document Lezen

Inhoudsopgave:

Een Docx-document Lezen
Een Docx-document Lezen

Video: Een Docx-document Lezen

Video: Een Docx-document Lezen
Video: Как перевести doc v docx и обратно в Word 2007 2024, Mei
Anonim

Met de komst van het Microsoft Office 2007-softwarepakket waren sommige gebruikers onaangenaam verrast dat documenten die bijvoorbeeld in de nieuwe versie van MS Word zijn gemaakt, niet meer werden gelezen in de editors van oudere versies. Maar deze verrassing kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een add-on voor de editor te installeren.

Een docx-document lezen
Een docx-document lezen

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Microsoft Office Word;
  • - Microsoft Office-compatibiliteitspakket.

instructies:

Stap 1

Het nieuwe documentformaat (docx) is een gecompileerd xml-bestand dat slimme objecten, afbeeldingen, webpagina-elementen, enz. kan bevatten. Nu is een MS Word-document niet zomaar een document, het is in feite een zip-archief. Dit is de reden waarom het niet kan worden gelezen door eerdere redacteuren. U kunt een experiment doen: hernoem de bestandsextensie, verander deze van docx in zip, uw tekstdocument wordt een bestand.

Stap 2

Omdat Microsoft kon niet anders dan rekening houden met de klachten van alle gebruikers van eerdere versies van MS Word, er werd een converter ontwikkeld, die kon worden verkregen met behulp van de diensten van de "Automatische update"-tool. Voor degenen die deze tool niet gebruiken, kunt u deze add-on downloaden van de officiële website van het ontwikkelaarsbedrijf: voer de zin "Microsoft Office Compatibility Pack" in de adresbalk van de browser in en druk op Enter. Nadat u op de eerste link naar de Microsoft-website hebt geklikt, klikt u op de knop Downloaden.

Stap 3

Het downloaden van deze add-on kan enkele seconden tot enkele minuten duren, afhankelijk van de verbindingssnelheid. De pagina waarop u zich bevindt, biedt aan om de tijd te berekenen: hoeveel minuten u besteedt aan het kopiëren van het bestand.

Stap 4

Voer het bestand FileFormatConverters.exe uit en volg strikt de aanbevelingen die u in elk venster van het installatieprogramma ontvangt. Als Microsoft Office in een andere map is geïnstalleerd (station "D", enz.), moet u het pad naar de map opgeven.

Stap 5

Start na de installatie de MS Word-editor. Klik op het bovenste menu "Bestand", selecteer "Openen" in de lijst. Geef in het geopende venster de locatie van het bestand op en klik op de knop "Openen". Het docx-bestand wordt geopend en verschijnt in uw editorvenster. Met de add-on Microsoft Office Compatibility Pack kunt u niet alleen bestanden van dit formaat openen, maar ook opslaan.

Aanbevolen: