Wat Is Totale Commandant?

Inhoudsopgave:

Wat Is Totale Commandant?
Wat Is Totale Commandant?

Video: Wat Is Totale Commandant?

Video: Wat Is Totale Commandant?
Video: Несколько слов о Total Commander 2024, Mei
Anonim

Total Commander is een handige en nuttige bestandsbeheerder die het werken met mappen, bestanden en documenten aanzienlijk kan vergemakkelijken. Dankzij handige tools kunt u eenvoudig bestanden verplaatsen, kopiëren en hernoemen, en speciale plug-ins kunnen de mogelijkheden van het programma aanzienlijk uitbreiden.

Wat is totale commandant?
Wat is totale commandant?

Noodzakelijk

Computer, Total Commander-programma

instructies:

Stap 1

Total Commander is een handige bestandsbeheerder met geweldige mogelijkheden. Het maakt het gemakkelijk om met documenten, mappen en bestanden te werken. Het is gemakkelijk te navigeren in het programma, de gebruiksvriendelijke interface draagt bij aan handig werk. Bij het opstarten verschijnt een venster, bestaande uit twee delen, in elk daarvan moet u het gewenste bestand selecteren. Als u op de naam van de schijf in het bovenste deel van het venster klikt, wordt de volledige lijst met bestanden die erop staan geopend.

Stap 2

Voor kopiëren, verplaatsen, verwijderen en andere acties zijn enkele muisbewegingen voldoende. Om te verplaatsen, opent u gewoon de map met het bestand aan de ene kant en klikt u met de linkermuisknop om het bestand naar de geopende map aan de andere kant van het venster te slepen. U kunt de toets op het onderste paneel gebruiken om te kopiëren.

Stap 3

Het selecteren van meerdere bestanden is ook eenvoudig. Houd hiervoor de Shift-toets ingedrukt en klik op de namen van de eerste en laatste bestanden. Als de bestanden niet naast elkaar staan, moet u met de muis op elk ervan klikken terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Het hernoemen van bestanden is eenvoudig - u moet met de linkermuisknop klikken en op de knop "naam wijzigen" op het paneel klikken, waarna u de extensie en naam van de bestanden kunt wijzigen.

Stap 5

In het programma kunt u snel en zonder openen bestanden bekijken en verwijderen. Om het bestand te bekijken, drukt u gewoon op F3 en om te verwijderen - F8.

Stap 6

Het programma heeft verschillende zoekopties voor mappen en bestanden. Om direct in de schijf te komen, hoeft u alleen maar op de knop van de gewenste schijf in het bovenpaneel te drukken. Om hoger te gaan, moet u op de Enter-knop drukken. Als u met dit programma werkt, kunt u mappen ook sorteren op verschillende parameters, zoals grootte, naam en datum.

Stap 7

Als u nog nooit met het programma hebt gewerkt, moet u de instellingen niet meteen wijzigen, behalve de basisinstellingen. Zo kunt u bijvoorbeeld de functies van de knoppen wijzigen om uw werk zoals in Windows te laten werken. Met behulp van de instellingen kunt u ook de interfacetaal wijzigen, de inhoud van vensters wijzigen, de typen schijven en partities wijzigen, vensters rangschikken, andere programma's oproepen zonder terug te keren naar het bureaublad. Het instellingenmenu bevindt zich aan de linkerkant van het venster.

Stap 8

De functionaliteit van Total Commander kan worden uitgebreid met speciale plug-ins. Dit zijn archiveringsplug-ins die worden gebruikt om bepaalde soorten bestanden uit te pakken, interne viewer-plug-ins, bestandssysteemplug-ins, informatieplug-ins en plug-ins voor snel zoeken.

Aanbevolen: