De Beeldresolutie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Beeldresolutie Wijzigen
De Beeldresolutie Wijzigen

Video: De Beeldresolutie Wijzigen

Video: De Beeldresolutie Wijzigen
Video: resolutie wijzigen foto lage kwaliteit 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een nieuwe afbeelding op het bureaublad installeert, kunt u een probleem tegenkomen waarbij de resolutie van deze afbeelding niet overeenkomt met de schermgrootte. U kunt dit oplossen met Adobe Photoshop.

De beeldresolutie wijzigen
De beeldresolutie wijzigen

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open de gewenste foto erin: klik op het menu-item Bestand> Openen of gebruik de snellere optie - Ctrl + O-sneltoetsen. Selecteer in het geopende venster het gewenste bestand en klik op "Openen". De afbeelding verschijnt in de werkruimte van het programma.

Stap 2

Open het venster Afbeeldingsgrootte. Dit kan op twee manieren. Klik eerst op het menu-item Afbeelding> Afbeeldingsgrootte. Ten tweede - druk op de sneltoetsen Alt + Ctrl + I. Er verschijnt een nieuw venster waarin u geïnteresseerd zou moeten zijn in het bovenste gebied - "Dimensie" (pixelafmetingen), of liever de velden "Breedte" en "Hoogte". Dit zijn de parameters die rechtstreeks van invloed zijn op de beeldresolutie. Rechts van deze velden bevinden zich vervolgkeuzemenu's waarin u de maateenheden kunt wijzigen - pixels of percentage.

Stap 3

Let op het item "Proporties beperken", dit bevindt zich onderaan het venster. Als er een vinkje naast staat, staat er naast de velden "Breedte" en "Hoogte" een embleem in de vorm van een ketting en een vierkante haak. Dit betekent dat het veranderen van een van deze parameters de andere zal veranderen.

Stap 4

Vergeet niet de Resample Image instelling te gebruiken, waarmee je de scherpte van de afbeelding kunt behouden. Vink het vakje ernaast aan en klik op het vervolgkeuzemenu hieronder. Selecteer bij het verhogen van de resolutie Bicubisch vloeiender (het beste voor vergroting), bij het verlagen selecteert u Bicubisch scherper (het beste voor verkleining). Nadat u de instellingen hebt begrepen, klikt u op OK.

Stap 5

Om het resultaat op te slaan, klikt u op het menu-item "Bestand"> "Opslaan als" of de toetsencombinatie Ctrl + Shift + S. Selecteer in het nieuwe venster het pad voor het gewijzigde bestand, geef de naam en het formaat op en klik ten slotte op "Opslaan".

Aanbevolen: