Een Bestandstype Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Bestandstype Hernoemen
Een Bestandstype Hernoemen

Video: Een Bestandstype Hernoemen

Video: Een Bestandstype Hernoemen
Video: Bestanden hernoemen in Verkenner 2024, Mei
Anonim

In de informatica zijn er 2 vergelijkbare termen: bestandsformaat en bestandstype. Sommige gebruikers van pc's zien het verschil tussen deze concepten niet, bovendien kunnen ze het concept van bestandsextensie toevoegen aan de vorige voorwaarden en alles op een hoop verzamelen. Bij het werken met besturingssystemen van de Windows-lijn is het mogelijk om alleen de bestandsextensie te hernoemen en het bestandsformaat kan alleen worden gewijzigd door het te converteren.

Een bestandstype hernoemen
Een bestandstype hernoemen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u in Verkenner kijkt, kunt u ervoor zorgen dat u de bestandsextensie niet kunt wijzigen. Om de bestandsextensie te wijzigen, moet u de weergave van letters na de punt in de bestandsnaam inschakelen. Deze optie kan worden geactiveerd in de mapinstellingen van de Verkenner. Open een willekeurige map of "Deze computer" door met de linkermuisknop op het item te dubbelklikken. Klik op het bovenste menu "Extra", in de lijst die wordt geopend, selecteer "Mapopties".

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bekijken" en selecteer "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" in het blok "Aanvullende parameters". Schakel dit item uit, u kunt ook het volgende item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypes" uitschakelen als het bestand waarvan u de extensie wilt wijzigen de attributen "Verborgen" of "Systeem" heeft. Klik vervolgens op de knoppen Toepassen en OK.

Stap 3

Nu hoeft u alleen maar naar de map te gaan die het te wijzigen bestand bevat en de extensie ervan te hernoemen. Er zijn verschillende manieren om een extensie te hernoemen:

- klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Naam wijzigen";

- klik twee keer abrupt op de bestandsnaam;

- selecteer het bestand en druk op de F2-toets.

Stap 4

Nadat u een van de bovenstaande handelingen heeft uitgevoerd, kunt u de bestandsextensie wijzigen. Als je dit hebt gedaan, vergeet dan niet op Enter te drukken of met de linkermuisknop op een leeg veld van een map of bureaublad te klikken. U ziet een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om de wijziging van de extensie te bevestigen, klik op de knop "Ja" als u het zeker weet of klik op de knop "Nee" als u iets verkeerd hebt gedaan.

Stap 5

Als er een foutmelding op het scherm verschijnt of de gevraagde actie niet kan worden uitgevoerd, betekent dit dat de bestandsstructuur is gesloten voor wijziging of dat het bestand alleen-lezen attributen heeft. Klik met de rechtermuisknop op uw bestand en selecteer Eigenschappen. Schakel in het blok "Attributen" het vinkje uit bij "Alleen lezen" en klik op de knoppen "Toepassen" en "OK".

Aanbevolen: