Hoe Een Bestandstype Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestandstype Te Converteren
Hoe Een Bestandstype Te Converteren

Video: Hoe Een Bestandstype Te Converteren

Video: Hoe Een Bestandstype Te Converteren
Video: Hoe converteer ik een bestand naar een ander bestandstype? 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem bepaalt het bestandstype door de extensie van de naam - dit is de naam van de laatste tekens van de bestandsnaam, die zich rechts van de laatste punt in de naam bevinden. In de OS-instellingen is de weergave van dit deel van de bestandsnaam standaard uitgeschakeld. Om de extensie en daarmee het bestandstype te wijzigen, moet u dus eerst de weergave ervan inschakelen in de systeeminstellingen.

Hoe een bestandstype te converteren
Hoe een bestandstype te converteren

instructies:

Stap 1

Start het onderdeel "Mapopties" van uw besturingssysteem. Als dit systeem Windows 7 is, volstaat het om het hoofdmenu op de knop "Start" te openen, de zoekopdracht "Mapopties" in te voeren en op de link met dezelfde naam in de zoekresultaten te klikken. Als u Windows Vista gebruikt, selecteert u de regel "Configuratiescherm" in het menu op de knop "Start", klik vervolgens op de link "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en klik op de link "Mapopties". In Windows XP bevindt de link om het Configuratiescherm te starten zich in het gedeelte "Instellingen" van het hoofdmenu op de knop "Start". Nadat u het paneel hebt gestart, selecteert u het gedeelte "Vormgeving en thema's", waarin u op de link "Mapopties" klikt.

Stap 2

Ongeacht de versie van Windows die u gebruikt, ga naar het tabblad "Beeld" en zoek in de lijst met instellingen onder het kopje "Geavanceerde opties" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Het selectievakje van deze regel moet worden uitgeschakeld en vervolgens moet op de knop "OK" worden gedrukt om de instructie aan het systeem vast te stellen om extensies in bestandsnamen weer te geven.

Stap 3

Sluit het Configuratiescherm en navigeer naar het bestand waarvan u de extensie wilt wijzigen. Selecteer het en druk op f2 of klik met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht Naam wijzigen in het pop-upcontextmenu. Explorer zal de bestandsnaambewerkingsmodus inschakelen, waarbij de volledige naam wordt gemarkeerd. Druk op de End-toets om de cursor naar het laatste teken te verplaatsen en de extensie na het punt te wijzigen. Druk op Enter om de wijziging in de bestandsextensie op te slaan.

Stap 4

Als het bestand waarvan u de naam probeert te wijzigen op dit moment wordt gebruikt door het besturingssysteem of een van de toepassingen, ontvangt u een foutmelding. Sluit de toepassing die het bestand blokkeert en probeer het opnieuw.

Aanbevolen: