Hoe Het Bestandstype In Vista Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandstype In Vista Te Veranderen
Hoe Het Bestandstype In Vista Te Veranderen

Video: Hoe Het Bestandstype In Vista Te Veranderen

Video: Hoe Het Bestandstype In Vista Te Veranderen
Video: Hoe plastic hellingen op ramen te maken 2024, April
Anonim

Als u het bestandstype wijzigt, betekent dit in de regel dat u de extensie in de naam wijzigt - het gedeelte dat via een punt rechts aan de bestandsnaam wordt toegevoegd. Bij uitbreiding bepaalt het besturingssysteem welke van de geïnstalleerde applicaties met bestanden van dit type moeten werken, start het op en draagt het bestand over voor verwerking. Meestal wordt de extensie toegevoegd aan de naam van het programma waarin het bestand is gemaakt wanneer het wordt opgeslagen. Indien nodig kunt u dit wijzigen met Windows Vista Verkenner.

Hoe het bestandstype in Vista te veranderen
Hoe het bestandstype in Vista te veranderen

instructies:

Stap 1

Open de standaard bestandsbeheerder voor alle versies van Windows OS - Verkenner. Klik hiervoor een paar keer op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad van uw systeem, of gebruik de sneltoetsen win + e (dit is een Latijnse letter).

Stap 2

Navigeer door de mappenboom naar de map waar het bestand waar u niet tevreden over bent, is opgeslagen. Als u de extensie van dit bestand in het Verkenner-venster kunt zien, klik er dan met de rechtermuisknop op en gebruik de opdracht "Naam wijzigen" in het contextmenu dat wordt geopend. Druk op de eindtoets om het invoegpunt naar het einde van de naam te verplaatsen en vervang de bestaande extensie door de extensie die overeenkomt met het gewenste bestandstype. Druk vervolgens op enter om het bewerken van de bestandsnaam te voltooien. Wanneer u wordt gevraagd om de wijziging van de extensie te bevestigen, klikt u op "Ja".

Stap 3

Als Explorer bestandsextensies voor je verbergt, dan heb je een keuze - verander de instelling die het dwingt om dit te doen, of verander de extensie op een iets minder handige manier. Als u niet van plan bent om voortdurend van bestandstype te veranderen, is het gemakkelijker om de tweede optie te kiezen. Klik in dit geval met de rechtermuisknop op het bestand en gebruik het laagste item in het contextmenu (Eigenschappen) om het venster Bestandseigenschappen te openen. Het bovenste veld op het tabblad Algemeen van dit venster bevat de volledige naam van het bestand, inclusief de extensie - bewerk het indien nodig en klik op OK.

Stap 4

Als u besluit het verbod voor Explorer om bestandsextensies weer te geven opheft, drukt u op de alt-toets en selecteert u in het geopende Explorer-menu de regel "Mapopties". Zoek op het tabblad "Bekijken" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" en schakel het selectievakje uit. Klik vervolgens op de OK-knop. Daarna is het mogelijk om de bestandsextensie te wijzigen zoals beschreven in de tweede stap.

Aanbevolen: