Een Bestandstype Registreren

Inhoudsopgave:

Een Bestandstype Registreren
Een Bestandstype Registreren

Video: Een Bestandstype Registreren

Video: Een Bestandstype Registreren
Video: MijnTelegraaf.nl - Registreren 2024, April
Anonim

Als u dubbelklikt op een bestand of de opdracht "Openen" selecteert in het standaard contextmenu van de Windows-shell, wordt in de regel automatisch een toepassing gestart die het geselecteerde document kan weergeven of bewerken. Informatie over de overeenstemming van bestandsextensies met hun typen en typen met programma's wordt opgeslagen in het register van het besturingssysteem. Meestal wordt deze informatie in het register ingevoerd wanneer programma's worden geïnstalleerd. Als dit niet gebeurt, kunt u het bestandstype handmatig registreren.

Een bestandstype registreren
Een bestandstype registreren

Noodzakelijk

het recht om het register te wijzigen

instructies:

Stap 1

Start de toepassing Register-editor. Klik op de knop "Start" in de taakbalk op het bureaublad. Selecteer Uitvoeren in het menu dat verschijnt. Het dialoogvenster "Programma uitvoeren" wordt geopend. Voer in het tekstvak Openen redegit in. Klik OK.

Een bestandstype registreren
Een bestandstype registreren

Stap 2

Registreer de bestandsextensie en vergelijk deze met een symbolische type-ID. Selecteer in het linkerdeelvenster van de Register-editor de hoofdsleutel met de naam HKEY_CLASSES_ROOT. Maak er een sleutel in met een naam die overeenkomt met de bestandsextensie van het geregistreerde type. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de sectienaam of open het menu "Bewerken". Selecteer vervolgens de items "Maken" en "Sectie". Typ een extensie inclusief een punt (bijvoorbeeld.myapp) en druk op Enter.

Selecteer in het linkerdeelvenster de nieuw gemaakte sectie. Dubbelklik in het rechterdeelvenster op het item met de naam "(Standaard)". Voer in het dialoogvenster dat verschijnt de id in van het bestandstype dat moet worden geregistreerd. Het kan van alles zijn, maar het moet uniek zijn. Het is logisch om eenvoudige en gedenkwaardige namen te geven aan bestandstypen.

Een bestandstype registreren
Een bestandstype registreren

Stap 3

Registreer het bestandstype. Maak in het gedeelte HKEY_CLASSES_ROOT een sleutel met een naam die overeenkomt met de typenaam die in de tweede stap is ingevoerd. Volg de eerder beschreven stappen om een registersleutel te maken. Voer als standaardparameter van de aangemaakte sectie een korte beschrijving in die de informatie karakteriseert die is opgeslagen in bestanden van het geregistreerde type.

Een bestandstype registreren
Een bestandstype registreren

Stap 4

Wijs een pictogram toe aan bestanden van het geregistreerde type. Maak een sleutel met de naam DefaultIcon in de sectie die in de derde stap is toegevoegd. Voer voor de standaardwaarde van deze sleutel het pad naar het pictogrambestand, de uitvoerbare module of de dynamische bibliotheek in. In de laatste twee gevallen kunt u na de bestandsnaam, gescheiden door komma's, de identifier van de afbeeldingsbron in de module specificeren.

Een bestandstype registreren
Een bestandstype registreren

Stap 5

Bepaal de toepassing die bestanden van het geregistreerde type opent. Voeg een sleutel met de naam shell toe aan de sectie bestandstype. Voeg een sleutel met de naam open toe aan de shell-sectie. Voeg vervolgens de opdrachttoets toe om te openen. Dus een vertakking zoals HKEY_CLASSES_ROOT / bestandsnaam / shell / open / commando moet in het register worden gemaakt.

Wijzig de standaardwaarde van de opdrachttoets door de opdracht in te voeren om een toepassing te starten die bestanden van het geregistreerde type kan openen. Gebruik de tijdelijke aanduiding % 1 om op te geven waar de naam van het bestand dat moet worden geopend op de opdrachtregel moet worden vervangen.

Een bestandstype registreren
Een bestandstype registreren

Stap 6

Definieer een toepassingsbewerkingsbestand van het geregistreerde type. Volg de stappen die in de vorige stap zijn beschreven om de opdracht HKEY_CLASSES_ROOT / bestandstypenaam / shell / edit / te maken. Voer voor de standaardwaarde van de opdrachttoets de opdracht voor het bewerken van bestanden in. De tijdelijke aanduiding % 1 kan ook worden gebruikt.

Aanbevolen: