Hoe Het CPU-gebruik Te Beperken

Inhoudsopgave:

Hoe Het CPU-gebruik Te Beperken
Hoe Het CPU-gebruik Te Beperken

Video: Hoe Het CPU-gebruik Te Beperken

Video: Hoe Het CPU-gebruik Te Beperken
Video: How To Fix 100% CPU Usage Windows 10 - 7 WAYS 2024, Mei
Anonim

Bij het werken op een computer komen gebruikers vaak een situatie van overmatige processorbelasting tegen. Het beeld op het scherm wordt extreem langzaam opnieuw getekend, programma's lopen erg rustig. Om weer comfortabel te kunnen werken, is het noodzakelijk om de oorzaken van overmatige processorbelasting te vinden en weg te nemen.

Hoe het CPU-gebruik te beperken
Hoe het CPU-gebruik te beperken

instructies:

Stap 1

Een verhoogde processorbelasting kan verschillende oorzaken hebben, variërend van onnodige opstartprogramma's tot fouten in het besturingssysteem. Om de oorzaak van het slecht functioneren van de computer te identificeren, opent u Taakbeheer (Ctrl + alt="Image" + Del), kijkt u naar de totale processorbelasting en de belasting ervan door specifieke processen.

Stap 2

Vaker wel dan niet, wordt overbelasting veroorzaakt door een enkel proces. Bepaal bij welk programma het hoort en sluit het als het proces niet nodig is. Met het besturingssysteem zelf kunt u kritieke processen niet stoppen, dus wees niet bang om iets te bederven. Als laatste redmiddel hoeft u alleen uw computer opnieuw op te starten.

Stap 3

Als u door de naam van het proces niet kunt begrijpen tot welk programma of welke service het behoort, gebruik dan de programma's AnVir Task Manager of Everest (Aida64). Open de lijst met processen in een van deze programma's, zoek degene die de processor laadt en kijk naar het pad naar het uitvoerbare bestand. Nadat je hebt bepaald wat voor soort programma het is, kun je al beslissen wat je ermee gaat doen - behouden, vervangen of verwijderen.

Stap 4

Een verhoogde processorbelasting kan worden veroorzaakt door een groot aantal programma's die bij het opstarten van de computer worden geladen. Veel geïnstalleerde programma's hebben de neiging zichzelf bij het opstarten te registreren zonder toestemming van de gebruiker, dus controleer regelmatig de opstartlijst en verwijder ongebruikte programma's. Gebruik het Everest-programma om het te verwijderen: start het, open het gedeelte "Opstarten" en verwijder onnodige programma's.

Stap 5

Om programma's bij het opstarten te verwijderen, kunt u het standaardhulpprogramma msconfig gebruiken. Open in Windows XP: "Start - Uitvoeren", voer het commando msconfig in en klik op "OK". Open in Windows 7: Start en typ msconfig in de zoekbalk. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Opstarten" en schakel onnodige programma's uit, sla de wijzigingen op.

Stap 6

Om de werking van het besturingssysteem te versnellen, schakelt u onnodige services uit: "Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Services". Vind informatie over welke services kunnen worden uitgeschakeld in uw versie van het besturingssysteem op internet.

Stap 7

Een van de meest frustrerende oorzaken van overmatig CPU-gebruik is een fout in het besturingssysteem. In dit geval valt in Taakbeheer de belasting van de hoofdprocessor op het systeem. Dit gebeurt soms met niet-gelicentieerde versies van het besturingssysteem en hun "aangepaste" assemblages. Na de start kan zo'n systeem normaal werken, maar op een gegeven moment springt de processorbelasting naar 100% en neemt niet meer af. De beste optie in dit geval is om het defecte besturingssysteem te vervangen door zijn bruikbare versie.

Stap 8

Soms geeft een antivirusprogramma een hoge belasting van de processor. Als dit tijdelijk gebeurt, met een piekbelasting tot 80-90%, dan is alles in orde. Maar als de antivirus het systeem constant en overmatig belast, vervang het dan door een ander exemplaar.

Aanbevolen: