Een Gebruiker Van Het Netwerk Beperken

Inhoudsopgave:

Een Gebruiker Van Het Netwerk Beperken
Een Gebruiker Van Het Netwerk Beperken

Video: Een Gebruiker Van Het Netwerk Beperken

Video: Een Gebruiker Van Het Netwerk Beperken
Video: CCNA - ITN - Module 16 - Het beperken van netwerkaanvallen 2024, Mei
Anonim

Een lokaal netwerk biedt een groot aantal mogelijkheden voor gebruikers: de overdracht van informatie, het delen van middelen en technologie, evenals de organisatie van toegang tot internet. Maar soms wordt het nodig om beperkingen in te stellen voor bepaalde gebruikers.

Een gebruiker van het netwerk beperken
Een gebruiker van het netwerk beperken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het lokale netwerk;
  • - vaardigheden op het gebied van systeembeheer.

instructies:

Stap 1

Kies een methode om de toegang tot het lokale netwerk en internet te beperken tot specifieke gebruikers, afhankelijk van hoe het peer-to-peer-netwerk verbinding maakt met internet. Als u een van de computers gebruikt die lid zijn van een eenmalig netwerk, schakelt u de routering daarop uit (deze is standaard uitgeschakeld) zodat niemand deze als standaardgateway kan gebruiken. U kunt ook een proxyserver op deze computer installeren en deze configureren. U kunt hiervoor zelfs de ingebouwde server gebruiken die beschikbaar is in het Windows-besturingssysteem.

Stap 2

Configureer de browser en andere toepassingen om via de geïnstalleerde proxyserver op alle computers in het lokale netwerk te werken. Schrijf geen instellingen in beperkte toepassingen op de computer waarop u de netwerkbeperking wilt instellen.

Stap 3

Configureer de beperking van gebruikers op het netwerk met behulp van een switch of hub. Installeer eerst een router tussen de switch/hub of vervang deze. Configureer het om verkeer alleen door te geven aan specifieke computers in het netwerk voor meer controle over gebruikers. U kunt de switch ook configureren om verkeer naar slechts één computer toe te staan. Bovendien kunt u er een proxyserver op installeren.

Stap 4

Gebruik softwareproxyservers, deze bieden meer mogelijkheden voor het beheren van netwerktoegang, het verzamelen van statistieken en het differentiëren van gebruikersrechten. De router werkt autonoom, is niet afhankelijk van de staat van de pc en vereist geen individuele configuratie van applicaties op elke individuele computer in het netwerk.

Stap 5

Beperk gebruikerstoegang door regels te maken. U kunt dit ook doen met behulp van het computeradres (IP of MAC), adressen van de gevraagde bronnen, tijd van de dag, verkeersvolume, protocollen.

Aanbevolen: