Hoe Het Wachtwoord In Windows XP Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord In Windows XP Uit Te Schakelen
Hoe Het Wachtwoord In Windows XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Wachtwoord In Windows XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Wachtwoord In Windows XP Uit Te Schakelen
Video: how to remove password from windows xp 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem Windows XP gaat uit van de instelling van een wachtwoord op de computer voor gegevensbescherming. Het wachtwoord wordt gevraagd wanneer het systeem opstart of wanneer het de standby-modus verlaat. Als de noodzaak van gegevensbescherming niet langer nodig is, kan deze functie worden uitgeschakeld.

Hoe het wachtwoord in Windows XP uit te schakelen
Hoe het wachtwoord in Windows XP uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het bureaublad. Dit menu wordt ook geopend wanneer u op de Windows-logoknop op uw toetsenbord drukt.

Stap 2

Zoek in het menu "Start" rechtsonder de regel "Uitvoeren" en plaats de muiscursor erop. Een venster voor het invoeren van de opdracht wordt geopend. Hier kunt u de tool oproepen die u nodig hebt - de gebruikersaccountbeheerconsole. Het venster voor het invoeren van opdrachten kan ook worden geopend door tegelijkertijd op de knop op het toetsenbord te drukken met de afbeelding van het Windows-logo en de letter R in de Latijnse lay-out.

Stap 3

Typ de volgende zin in de regel voor het invoeren van de opdracht: control userpasswords2. Druk op de OK-knop. Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Ja". Houd er rekening mee dat uw account beheerdersrechten op de computer moet hebben om deze bewerking uit te voeren.

Stap 4

Zoek uw account in het venster dat wordt geopend met de titel "Gebruikersaccounts". Schakel het selectievakje uit in het vakje naast de regel "Wachtwoord en gebruikersnaam vereisen".

Stap 5

Klik onderaan het venster op de knop "Toepassen". Voer uw wachtwoord twee keer in in het dialoogvenster dat wordt geopend. Als u geen wachtwoord heeft, laat u beide velden leeg. Klik OK. Start je computer opnieuw op. U hoeft nu geen wachtwoord in te voeren bij het opstarten van het systeem.

Stap 6

Om de vraag om een wachtwoord uit te schakelen bij het ontwaken uit de slaapstand, schakelt u deze functie uit in de energie-instellingen van de computer. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Selecteer in het menu dat verschijnt de laatste regel "Eigenschappen". Open het tabblad "Screensaver" en druk op de knop "Power". Ga naar het gedeelte 'Geavanceerd'. Zoek de regel "Vragen om wachtwoord bij afsluiten van slaapmodus" en verwijder het vinkje uit het aangrenzende vakje. Klik op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: