Hoe Het BIOS-wachtwoord Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS-wachtwoord Uit Te Schakelen
Hoe Het BIOS-wachtwoord Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het BIOS-wachtwoord Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het BIOS-wachtwoord Uit Te Schakelen
Video: How to Set, Reset and Disable BIOS Password (Complete Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Om ongewenste wijzigingen in de bedrijfsparameters van een pc te voorkomen, wordt meestal een wachtwoord voor toegang tot het BIOS-menu ingesteld. Om het te verwijderen, kunt u zowel software als fysieke methoden gebruiken.

Hoe het BIOS-wachtwoord uit te schakelen
Hoe het BIOS-wachtwoord uit te schakelen

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Als u het wachtwoord weet en het wilt verwijderen, zet u de computer aan en opent u het BIOS-menu. Wanneer u met een stationaire pc werkt, moet u op de Delete-toets drukken en in het geval van een laptop - F2. Bij sommige mobiele computermodellen moet een andere functietoets worden ingedrukt.

Stap 2

Voer het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de BIOS-menu-instellingen. Selecteer in het hoofdvenster Wachtwoord wijzigen. Vul het eerste vakje in met uw oude wachtwoord. Laat de andere twee velden leeg. Druk op Enter en bevestig om het wachtwoord uit te schakelen. Markeer Opslaan en afsluiten en druk op Enter.

Stap 3

Als u het wachtwoord niet weet, reset dan de BIOS-instellingen mechanisch. Als u te maken heeft met een stationaire computer, koppel deze dan los van het lichtnet. Verwijder de linkerklep van de systeemeenheid en zoek de wasbatterij. Verwijder het uit de sleuf. Sluit met een schroevendraaier of een ander metalen voorwerp de contacten waaraan de batterij was bevestigd. Dit is vereist om de standaard fabrieksinstellingen van het BIOS-menu toe te passen.

Stap 4

In het geval van een laptop ligt het iets gecompliceerder. Draai de mobiele computer om en verwijder alle benodigde schroeven. Verwijder de laptopkap en zoek de BIOS-batterij. Volg de manipulaties die in de vorige stap zijn beschreven. Sommige fabrikanten van mobiele computers bieden een snelle reset. Zoek de connectoren met het label CMOS. Verwijder de jumper van hen en verplaats deze. Soms hoeft u alleen de jumper te verwijderen. Zet de jumper in de oorspronkelijke positie.

Stap 5

Sommige moederborden hebben een Reset CMOS-knop. Druk er gewoon op en houd hem 5-10 seconden vast. Monteer de mobiele computer door alle benodigde lussen aan te sluiten. Zet de laptop aan en zorg ervoor dat er niet om een wachtwoord wordt gevraagd bij het openen van het BIOS-menu.

Aanbevolen: