Hoe Het Wachtwoord In Ubuntu Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord In Ubuntu Uit Te Schakelen
Hoe Het Wachtwoord In Ubuntu Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Wachtwoord In Ubuntu Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Wachtwoord In Ubuntu Uit Te Schakelen
Video: Linux Tutorial for Beginners - 16 - Disable Password Login 2024, Mei
Anonim

Een van de handigste en meest betrouwbare Linux-distributies is Ubuntu, dit besturingssysteem is geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Na het installeren van Ubuntu willen sommige gebruikers de wachtwoordinvoer bij het inloggen mogelijk uitschakelen.

Hoe het wachtwoord in ubuntu uit te schakelen
Hoe het wachtwoord in ubuntu uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Linux krijgt elk jaar meer en meer fans. Een belangrijke rol hierin wordt gespeeld door de opkomst van steeds meer hoogwaardige distributies waarmee je zonder onnodig gedoe een besturingssysteem kunt installeren en aan de slag kunt. Ubuntu is zo'n distributie, en bij het installeren en configureren zul je met een minimum aan problemen worden geconfronteerd. Gewoonlijk begint alles "uit de doos" te werken - het systeem detecteert correct alle apparatuur, het bevat alle benodigde programma's voor normaal gebruik.

Stap 2

Windows-gebruikers werken meestal onder een beheerdersaccount en wennen eraan dat ze geen wachtwoord hoeven in te voeren bij het opstarten van het systeem. Nadat ze zijn overgestapt op Linux, willen ze dezelfde eenvoudige login krijgen in dit besturingssysteem. Om automatisch inloggen in de nieuwste versies van Ubuntu (11.10 en ouder) te implementeren, opent u: "Systeeminstellingen" - "Gebruikersaccounts".

Stap 3

In het geopende venster selecteert u uw account, klikt u op de knop "Deblokkeren" en voert u uw wachtwoord in. Schakel vervolgens de automatische aanmeldingsoptie in door op de bijbehorende knop te drukken. Na het opnieuw opstarten zal Ubuntu automatisch opstarten zonder een wachtwoord in te voeren.

Stap 4

Als het om de een of andere reden niet mogelijk was om automatisch inloggen zoals hierboven beschreven in te schakelen, kunt u dit implementeren door het bestand /etc/lightdm/lightdm.conf te bewerken. Typ het volgende commando in de console om het te bewerken: sudo gedit /etc/lightdm/lightdm.conf en druk op Enter. Voer wachtwoord in. Zoek in het editorvenster dat wordt geopend de regel autologin-user =. In deze regel vult u de naam in van de gebruiker waaronder u inlogt in het systeem. Bijvoorbeeld autologin-gebruiker = alex22 (geen volgpunt).

Stap 5

Opgemerkt moet worden dat het Linux-besturingssysteem in de eerste plaats verschilt van Windows in zijn filosofie en benadering van werk. In Linux werken ze niet onder de beheerder, wat de veiligheid aanzienlijk verhoogt. Beveiligingsproblemen in dit besturingssysteem hebben hoge prioriteit, dus het invoeren van een wachtwoord bij de ingang komt goed overeen met de basisprincipes van het werken in dit systeem. Het invoeren van het wachtwoord zelf duurt een kwestie van seconden en je weet dat niemand anders kan inloggen. Het is geen toeval dat verschillende Linux-distributies zo populair zijn onder hackers - het is dit besturingssysteem dat in staat is om het hoogste niveau van vertrouwelijkheid en informatiebescherming te bieden.

Aanbevolen: