Hoe Cellen Te Nummeren In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen Te Nummeren In Excel
Hoe Cellen Te Nummeren In Excel

Video: Hoe Cellen Te Nummeren In Excel

Video: Hoe Cellen Te Nummeren In Excel
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om cellen in Excel te nummeren, afhankelijk van het verwachte resultaat. De getallen kunnen in de volgorde van getallen staan, in een geometrische of rekenkundige reeks, je kunt de cellen één voor één nummeren en met een toename in zoveel eenheden als nodig is.

Hoe cellen te nummeren in Excel
Hoe cellen te nummeren in Excel

instructies:

Stap 1

Om de cellen op volgorde te nummeren in het formaat "1, 2, 3, 4 … n", selecteert u de eerste cel van de tabel en voert u het eerste cijfer in vanaf waar het aftellen begint. Plaats vervolgens de muiscursor in de rechterbenedenhoek van de cel (een zwart kruis zou in de hoek van de cel moeten verschijnen) en druk op de Ctrl-toets. Zonder deze los te laten, drukt u op de linkermuisknop en sleept u zoveel cellen naar beneden of naar rechts als u nodig heeft. Laat de muisknop los en vervolgens de Ctrl-toets op het toetsenbord.

Stap 2

Als u cellen met een opening in de indeling "1, 3, 5, 7 … n" wilt nummeren, plaatst u een voorloopcijfer in de eerste cel van de tabel. Selecteer vervolgens het cellenbereik dat moet worden genummerd. Selecteer in het hoofdmenu van het programma het commando "Bewerken" / "Vullen" / "Voortgang". In het venster dat verschijnt, in het blok "Locatie", wordt de knop die de selectie aangeeft automatisch ingesteld (per kolommen of per rij). Selecteer in het blok "Type" het type celnummering (bijvoorbeeld: rekenkunde). Stel in de regel "Stap" het interval in waarmee de nummering moet plaatsvinden (bijvoorbeeld: 2). Markeer indien nodig de limiet voor de cellen, waarbij de nummering tot een bepaald cijfer zal plaatsvinden. Klik OK.

Stap 3

In Excel kunt u cellen in elk formaat nummeren, d.w.z. aantal, waarbij u er een aantal overslaat en met een verschil van meerdere eenheden (bijvoorbeeld: elke seconde, vijf keer anders dan het vorige nummer). Om dit te doen, plaatst u in de eerste cel het nummer vanaf waar het aftellen begint. Schrijf vervolgens na het vereiste aantal cellen in de gewenste cel na de opening de volgende formule: plaats een gelijkteken, klik vervolgens in de eerste cel met een nummer, typ "+" op het toetsenbord en typ het nummer waarmee u het celnummer na het eerste wilt verhogen. Druk op Enter. Selecteer vervolgens het bereik dat de cel bevat die volgt op het eerste en het tweede resulterende getal uit de formule. Plaats de muiscursor in de rechter benedenhoek zodat er een zwart kruis verschijnt, druk op de rechtermuisknop en verplaats deze naar de lengte van de rij getallen die je wilt krijgen. Als u formules naar getallen wilt converteren, selecteert u de rij en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer de opdracht "Kopiëren" in het contextmenu. Er verschijnt een gestippelde slang rond het geselecteerde bereik. Klik nogmaals met de rechtermuisknop en zoek de opdracht "Plakken speciaal" in het menu. Klik in het geopende venster op de knop tegenover het woord "Waarden". Klik OK.

Aanbevolen: