Hoe Cellen Te Nummeren

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen Te Nummeren
Hoe Cellen Te Nummeren

Video: Hoe Cellen Te Nummeren

Video: Hoe Cellen Te Nummeren
Video: Suvanomics-Excel Aftrekken 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel is de meest gebruikte spreadsheeteditor en als u cellen in een tabel moet nummeren, kunt u deze het gemakkelijkst gebruiken. Bovendien kunnen, indien nodig, kant-en-klare tabellen uit de spreadsheet-editor eenvoudig worden overgezet naar de Word-teksteditor.

Hoe cellen te nummeren
Hoe cellen te nummeren

Noodzakelijk

Microsoft Excel 2007-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor in de cel van de tabel waarmee de nummering moet beginnen en voer het eerste nummer van de reeks erin in. Het kan nul, één, negatief getal of zelfs een formule zijn die een numeriek resultaat geeft. Nadat de waarde is ingevoerd en de Enter-toets is ingedrukt, gaat de cursor naar de volgende cel - keer terug naar de cel waar de nummering begint.

Stap 2

Open de vervolgkeuzelijst Vullen in de groep opdrachten Bewerken op het tabblad Start van het Excel-menu. Er is geen bijschrift bij het pictogram voor deze opdracht, maar er wordt een blauwe pijl naar beneden weergegeven. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de regel "Progressie" om het instellingenvenster te openen voor het vullen van cellen met getallen.

Stap 3

Vink in dit venster het vakje naast het label "op kolommen" aan als de nummering van de cellen van boven naar beneden moet gaan. Als u cellen van links naar rechts moet nummeren, plaatst u een vinkje naast het opschrift "per rijen".

Stap 4

Laat een markering achter bij het opschrift "rekenkunde" als u een eenvoudige nummering nodig hebt - dat wil zeggen, zodanig dat het volgende getal wordt verkregen door een constant getal ("stap") toe te voegen aan het huidige nummer.

Stap 5

Wijzig de waarde in het veld "Stap" als de toename van getallen van één moet verschillen. Als u de getallen bijvoorbeeld alleen oneven wilt maken, voert u in dit veld een twee in. Standaard is dit één - met deze waarde wordt de meest gebruikelijke nummeringsvolgorde verkregen.

Stap 6

Voer het laatste nummer in het veld "Limiet" in.

Stap 7

Klik op de knop "OK" en de editor vult het opgegeven aantal cellen in met nummers in de volgorde die u hebt opgegeven.

Stap 8

Als nummering een klein aantal cellen vereist, kan de procedure sterk worden vereenvoudigd. Voer de beginwaarde in de eerste cel in, de volgende in de tweede, selecteer vervolgens beide cellen en verplaats de cursor naar de rechterbenedenhoek van het selectiegebied. Wanneer het cursorpictogram verandert (wordt een zwart kruis van kleiner formaat), drukt u op de linkermuisknop en sleept u de selectie in de gewenste richting naar de laatste cel van de toekomstige nummering. Wanneer u de knop loslaat, vult Excel het volledige geselecteerde bereik met celnummers.

Aanbevolen: