Een Vectormasker Maken Vector

Inhoudsopgave:

Een Vectormasker Maken Vector
Een Vectormasker Maken Vector

Video: Een Vectormasker Maken Vector

Video: Een Vectormasker Maken Vector
Video: Photoshop transparant vectormasker 2024, Mei
Anonim

Een masker in Adobe Photoshop wordt gebruikt om effecten of afbeeldingen te verbergen. Professionals gebruiken deze tool onder meer, zodat ze op elk moment kunnen terugkeren naar een of andere fase van het werk zonder opnieuw te beginnen. Maar zelfs zonder een professional te zijn, is het de moeite waard om deze eenvoudige wetenschap te leren. In ieder geval om je horizon te verbreden.

Een vectormasker maken vector
Een vectormasker maken vector

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document aan in Adobe Photoshop: klik op het menu-item "Bestand" -> "Nieuw" of gebruik de sneltoetsen Ctrl + N. Geef in het nieuwe venster willekeurige "Breedte" en "Hoogte" (Hoogte) op, stel "Achtergrondinhoud" in op "Transparant" en klik op "Nieuw".

Stap 2

Maak eerst een achtergrond: klik op het menu-item "Lagen" (Lagen) -> "Nieuwe opvullaag" (Nieuwe opvullaag) -> "Patroon" (Patroon). Klik in het venster dat verschijnt meteen op "OK". Selecteer in het volgende de textuur die je het leukst vindt (de auteur gebruikte een vierkant notitieboek), speel met de instelling "Schaal" en klik op OK. U hebt dus een achtergrond in de vorm van een masker gemaakt.

Stap 3

Selecteer de Ellipse Tool (sneltoets U, schakel tussen aangrenzende elementen - Shift + U), en selecteer in de tooloptiebalk "Paden". Maak een reeks ellipsen die lijkt op die in de titelafbeelding voor dit artikel.

Stap 4

Open het Layers-venster en schakel over naar de Paths tab. Zo niet, klik dan op Window -> Paths. Op dit moment is er één pad dat verschillende ellipsen bevat die u hebt getekend. Als je goed kijkt, worden ze in miniatuur weergegeven op het overzichtspictogram. Eigenlijk zijn deze ellipsen het vectormasker. Klik op het menu-item "Lagen" -> "Nieuwe laagvulling" -> "Kleur" (Effen kleur). Klik in het venster dat verschijnt meteen op OK en selecteer in het volgende de kleur 511cd5 en klik ook op OK. De ellipsen worden blauw.

Stap 5

Een ander masker maken: klik op de knop Nieuw pad maken op het tabblad Paden. Selecteer het gereedschap Rechthoek (U, Shift + U) en sluit het hele canvas ermee. Dit is ook een vectormasker. Klik op het menu-item "Lagen" -> "Nieuwe laagvulling" -> "Verloop" (Verloop). Klik in het nieuwe venster onmiddellijk op OK en maak in het volgende een verloop dat van rood naar transparant gaat, met een hoek van 90 graden. Klik OK. Als resultaat zou je zoiets als de titelafbeelding moeten krijgen.

Aanbevolen: