Hoe Maak Je Een Programma?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Programma?
Hoe Maak Je Een Programma?

Video: Hoe Maak Je Een Programma?

Video: Hoe Maak Je Een Programma?
Video: Hoe maak je een simpel programma? -- Programmeren met Oscar #1 2024, Mei
Anonim

Beginnen met sporten, een persoon wordt geconfronteerd met een volledig natuurlijk probleem: het is niet mogelijk om de belasting correct te verdelen. Om het te elimineren, moet u een programma opstellen dat rekening houdt met bepaalde nuances en vooral met het doel van training. Hoe het te componeren, lees verder.

Hoe maak je een programma?
Hoe maak je een programma?

instructies:

Stap 1

Probeer voor jezelf te bepalen wat je precies wilt of verwacht van een training. Er kunnen veel opties zijn. Onder hen zijn de meest populaire: extra kilo's verliezen, spiermassa winnen en uw krachtindicatoren verhogen. Het programma moet zo zijn ontworpen dat met dit alles rekening wordt gehouden, aangezien het het doel is dat de intensiteit en verdeling van de belasting beïnvloedt, evenals het aantal trainingen.

Stap 2

Identificeer die spiergroepen die u wilt trainen. Als dit niet gebeurt, laadt u hoogstwaarschijnlijk het hele lichaam, wat uiteindelijk tot ongewenste gevolgen zal leiden.

Stap 3

Bereken een trainingsschema om een programma te maken. Bepaal de dagen waarop u traint en waarop u volledig rust.

Stap 4

Stel uzelf niet bloot aan ernstige lichamelijke activiteit als u zich niet lekker voelt of gewoon moe bent op het werk. Overbelasting van het lichaam wordt sterk afgeraden. Het trainingsschema hoeft niet te worden gemaakt omdat ze regelmatig op hetzelfde moment moeten plaatsvinden. Je kunt variëren.

Stap 5

Als je bijvoorbeeld midden in de week een vrije dag hebt en je voelt dat je spieren al hersteld zijn, train dan op die dag. Als je de vorige hebt gemist, probeer dan niet de volgende training in te halen. Het heeft misschien ook geen erg gunstig effect op het lichaam.

Stap 6

Stel de duur van uw training in op basis van hoe u zich voelt. Als u zich moe voelt, kunt u met een gerust geweten stoppen, ook als het programma voor vandaag nog niet is afgerond.

Stap 7

Verdeel de belasting van de spieren over de dag. Heb je bijvoorbeeld op maandag je borst- en rugspieren getraind, dan zal je op woensdag meer aandacht besteden aan de spieren van de benen. Tijdens intensieve trainingen is het erg belangrijk om goed te eten zodat het lichaam niet zonder "brandstof" komt te zitten. Goed slapen is ook belangrijk.

Aanbevolen: