Hoe Maak Je Een Programma Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Programma Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Programma Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Programma Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Programma Op Een Computer
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel programma's voor het Windows-besturingssysteem. Toch heeft de gebruiker soms zo'n specifiek programma nodig dat hij het niet op internet kan vinden. In dit geval kunt u proberen het programma zelf te schrijven.

Hoe maak je een programma op een computer
Hoe maak je een programma op een computer

Het is nodig

Computer, gespecialiseerde programma's, studieboeken, videocursussen

instructies:

Stap 1

Om een programma te schrijven heb je een programmeeromgeving nodig. Een van de gemakkelijkst te leren en te gebruiken is de Borland C++ Builder-ontwikkelomgeving. Door het op uw computer te installeren, kunt u programma's schrijven in C++. Deze taal is vrij eenvoudig te leren en wordt veel gebruikt door programmeurs.

Stap 2

Start de geïnstalleerde programmeeromgeving. Er verschijnt een formulier voor u - een sjabloon voor het toekomstige programma. U kunt de grootte willekeurig wijzigen in overeenstemming met uw ideeën over hoe de interface van uw toekomstige programma eruit zal zien.

Stap 3

Het programmavenster veronderstelt de aanwezigheid van alle elementen erop - knoppen, vensters, inscripties, enz. Boven aan het scherm bevindt zich het Componentenpalet. Bepaalde delen ervan openen, knoppen en andere benodigde componenten aan het formulier toevoegen (slepen met de muis). U kunt ze willekeurig op het formulier plaatsen, het formaat wijzigen, labels toevoegen, enz. Door deze acties creëert u de interface van het toekomstige programma - dat wil zeggen, u definieert het uiterlijk en de bedieningselementen.

Stap 4

Door op de groene pijl te klikken, kunt u zien hoe uw programma er tijdens runtime uitziet. Maar als je bijvoorbeeld op een knop probeert te drukken, gebeurt er niets. U hebt een interface gemaakt, maar om de knop te laten werken, moet u er een gebeurtenishandler voor maken.

Stap 5

Sluit het actieve programma en dubbelklik vervolgens op de knop op het formulier. Er verschijnt een venster met een codesjabloon - de cursor is waar u een specifieke coderegel moet invoeren om aan te geven wat er precies moet gebeuren als de knop wordt ingedrukt. Raadpleeg de C++ programmeerhandboeken om te begrijpen wat er precies moet worden ingevoerd. Een videocursus over het werken met Borland C++ Builder kan ook een grote hulp zijn, waar u de basisprincipes van programmeren onder de knie krijgt aan de hand van specifieke voorbeelden van het maken van eenvoudige programma's.

Stap 6

Tijdens het maken van de interface van het programma stel je je ongeveer voor hoe het zou moeten werken, wat er zou moeten gebeuren als je op bepaalde knoppen drukt. Nu moet u het algoritme van de bewerking in detail opschrijven - dat wil zeggen, een stapsgewijs schema opstellen voor het uitvoeren van bewerkingen.

Stap 7

Teken het diagram met de hand op een stuk papier, bij voorkeur verticaal. Selecteer individuele blokken met vierkanten, ruiten, cirkels, dit zal het maken van het algoritme vergemakkelijken. Gebruik pijlen om overgangen van het ene blok naar het andere te markeren. Hoe meer je het algoritme opschrijft, hoe makkelijker het later voor je zal zijn om het in regels programmacode te vertalen.

Stap 8

Nadat u een algoritme hebt gemaakt, gaat u direct verder met programmeren. Vergeet niet om foutafhandeling voor te schrijven - het programma moet weten wat te doen in geval van een fout. Als u dit niet doet, zal elke storing resulteren in een kritieke foutmelding. Foutafhandeling elimineert dergelijke situaties.

Stap 9

Nadat het programma is geschreven, begint u het te debuggen. Het debugproces bestaat uit het controleren van de juistheid van het programma en het testen op "vandaalbestendigheid" - je moet je creatie op alle mogelijke manieren martelen, fouten zoeken en elimineren. Het programma moet bestand zijn tegen onjuiste gebruikersacties.

Stap 10

Debuggen is voltooid. U hoeft alleen de laatste bewerking uit te voeren - compilatie van het programma, als resultaat krijgt u het gebruikelijke uitvoerbare bestand met de extensie *.exe. Om het programma op computers zonder extra bibliotheken uit te voeren, schakelt u het selectievakje "Dynamische RTL gebruiken" in de Linker-eigenschappen en "Build with runtime packages" in de Packages-eigenschappen in de compilatie-instellingen uit.

Aanbevolen: