Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Computerscherm Zonder Programma's

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Computerscherm Zonder Programma's
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Computerscherm Zonder Programma's

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Computerscherm Zonder Programma's

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Januari-
Anonim

Screenshots zijn letterlijk "screenshots". Met hun hulp kunt u de huidige staat van het bureaublad van uw computer opslaan. Door een screenshot te maken, kun je een fragment van een film die je leuk vindt, een moment uit een game opslaan, of je kunt iemand over je probleem laten zien.

Hoe maak je een screenshot van een computerscherm zonder programma's
Hoe maak je een screenshot van een computerscherm zonder programma's

Wanneer er problemen zijn met de computer, deze of gene functie niet werkt, het programma niet goed werkt, proberen we iemand te vinden die ons wil helpen. Maar we zijn niet altijd in staat om het huidige probleem correct te beschrijven - ofwel is er niet genoeg woordenschat, ofwel gezien ons gebrek aan opleiding in dit onderwerp. In dit geval kunnen we geholpen worden door een functie als "screenshot". Hiermee kunt u een foto maken vanaf uw monitor. Dit kan met of zonder extra programma's. Laten we eens kijken naar een manier om een ​​screenshot te maken zonder programma's van derden.

Elk toetsenbord heeft een Print Screen-knop (afgekort: Prt Sc). Het is begiftigd met de functie om schermafbeeldingen van het scherm te maken. Open vervolgens een willekeurige grafische editor, druk op "Nieuw" of "Nieuw" en druk op de knop "plakken" of de toetsencombinatie Ctrl + V. Vervolgens hoeven we alleen de resulterende afbeelding op te slaan. Klik hiervoor op Bestand - Opslaan als…. U kunt ook de toetscombinatie Ctrl + S gebruiken. Schrijf in het venster dat verschijnt de naam van de foto, selecteer het formaat, specificeer het opslagpad en klik op "opslaan".

Screenshots zijn erg handig. Met hun hulp kunt u de huidige staat van het bureaublad van uw computer opslaan. Door een screenshot te maken, kun je een fragment van een film die je leuk vindt, een moment uit een game opslaan, of je kunt iemand over je probleem laten zien.

Populair per onderwerp