Wat Zijn Registers?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Registers?
Wat Zijn Registers?

Video: Wat Zijn Registers?

Video: Wat Zijn Registers?
Video: Introduction to Registers 2024, April
Anonim

Polysemie is niet alleen kenmerkend voor lexemen van de alledaagse taal, maar ook voor termen, als ze in verschillende kennisgebieden worden gebruikt. De term behoudt zeker de algemene semantische kern, maar de specifieke betekenis ervan is anders. Dus, voor een voorbeeld van dit fenomeen van taal, kun je het woord "register" beschouwen

Wat zijn registers?
Wat zijn registers?

instructies:

Stap 1

Het woord register kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, omdat het in twee verschillende werkgebieden wordt gebruikt: boekhouden en programmeren. Registers in de boekhouding bevatten informatie die in de loop van de tijd is verzameld, gesystematiseerd en vastgelegd. Boekhoudregisters worden bijgehouden in speciale tijdschriften (boeken) in de vorm van machines en met behulp van speciale computers.

Stap 2

Registers in de boekhouding zijn onderverdeeld in verschillende soorten: - grootboeken - genummerde en vastgemaakte vellen papier met een bepaald aantal tabellen; - kaarten - standaard vellen papier die in een archiefkast worden bewaard. Kaarten kunnen debet- en creditkolommen, uitgaven-, inkomsten- en saldokolommen of meerdere kolommen tegelijk bevatten; - afschriften - afzonderlijke vellen papier die groter zijn dan kaarten. Vedomosti is meestal een maand geopend en wordt bewaard in speciale registrars.

Stap 3

Alle boekingen in de boekhouding worden met de hand gedaan en alleen met een blauwe balpen. Aan het einde van de geldigheidsduur van het register worden alle in het register gedane vermeldingen gecontroleerd, waarna de registerbladen worden vastgemaakt en overgedragen aan het archief van de organisatie.

Stap 4

Naast boekhouden wordt onder programmeurs ook het begrip register gebruikt. Een computerregister is een afzonderlijk geheugengedeelte binnen een processor met een lengte van 8 tot 32 bits. Het register is nodig voor de tijdelijke opslag van informatie die door de verwerker zelf wordt verwerkt. Computerregisters, evenals boekhouding, zijn onderverdeeld in verschillende soorten: - registers voor algemene doeleinden. Deze 32-bits registers worden gebruikt voor wiskundige bewerkingen of het schrijven van gegevens naar computergeheugen - segmentregisters. Dit zijn 16-bits registers die de eerste helft van het adres bevatten van het programma dat op dat moment wordt uitgevoerd - controleregisters. Dit zijn 32-bits registers die de vereiste bedrijfsmodus van de computer instellen en pagina voor pagina geheugen toewijzen.

Aanbevolen: