Hoe De Basis Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Basis Te Gebruiken?
Hoe De Basis Te Gebruiken?

Video: Hoe De Basis Te Gebruiken?

Video: Hoe De Basis Te Gebruiken?
Video: MUURTJE STUCEN IN 7 STAPPEN! - Knauf Doe-Het-Zelf 2024, April
Anonim

Een database gemaakt in Microsoft Access wordt gebruikt om verschillende gegevens te verzamelen en te beheren. Gegevens in Access kunnen bestaan uit verschillende objecten (tabellen, query's en formulieren).

Hoe de basis te gebruiken?
Hoe de basis te gebruiken?

instructies:

Stap 1

Als u de database op meer dan één computer wilt gebruiken, moet u een specifieke modus configureren voor het gebruik van de gegevens via het netwerk. Dit kan op verschillende manieren.

Stap 2

Een manier is om de gegevens in het systeem te scheiden. In dit geval bevinden de databasetabellen zich in één Access-bestand en alle andere objecten - in een ander bestand, dat wordt gebruikt als een externe database met links naar tabellen uit het eerste bestand. Elke gebruiker heeft zijn eigen kopie van het externe bestand en alleen tabellen worden gedeeld. Deze oplossing moet worden gebruikt wanneer SharePoint of Information Server niet beschikbaar is.

Stap 3

Maak een speciale netwerkmap aan. Met deze oplossing is het databasebestand voor iedereen beschikbaar en kunnen gebruikers het tegelijkertijd gebruiken. Als u echter tegelijkertijd dezelfde objecten wijzigt, ontstaat er een conflict. Gebruik een speciale SharePoint-site. Bij gebruik van een SharePoint-server wordt een gemakkelijkere toegang tot informatie geboden en is een conflictvrije bewerking van database-objecten gegarandeerd. Plaats uw datasheet op internet, sla uw database op via een documentbibliotheek of werk met SharePoint-lijsten.

Stap 4

Gebruik een dataserver om het best mogelijke gebruik van de database via het netwerk te garanderen. In dit geval hebt u een server voor informatie nodig, evenals een Access-toepassing op de computer van elke gebruiker. Gebruik ook speciale wachtwoorden om de databases volledig te beschermen, evenals alle gegevens die ze bevatten. Welke oplossing u kiest, hangt af van de mogelijkheden van uw netwerk en de ingestelde taken. Het is optimaal om een optie te gebruiken die geen conflicten tussen tabellen en relaties tussen tabellen veroorzaakt.

Aanbevolen: