Hoe Informatie Naar Schijf Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Naar Schijf Te Verplaatsen
Hoe Informatie Naar Schijf Te Verplaatsen

Video: Hoe Informatie Naar Schijf Te Verplaatsen

Video: Hoe Informatie Naar Schijf Te Verplaatsen
Video: Uitleg verplaatsen 'G' schijf 2024, April
Anonim

Om informatie op een computer op te slaan, wordt deze gewoonlijk vastgelegd in bestanden van een bepaald formaat. Er zijn vaak meerdere van dergelijke bestanden en ze bevinden zich in submappen die een strikt gedefinieerde hiërarchische structuur creëren. Het verplaatsen van informatie van de ene schijf naar de andere betekent het verplaatsen van deze hele structuur en kan vanuit technisch oogpunt alleen vragen oproepen voor een beginnende computergebruiker die met de informatie zelf te maken had, maar niet met de bestanden die deze opslaan.

Hoe informatie naar schijf te verplaatsen
Hoe informatie naar schijf te verplaatsen

instructies:

Stap 1

Gebruik Verkenner als u informatie wilt verplaatsen van een schijf op een computer met een Windows-besturingssysteem. Deze applicatie is bedoeld voor verschillende manipulaties met bestanden en wordt gestart door te dubbelklikken op het "Computer"-pictogram op het bureaublad. Als het niet op uw bureaublad staat, gebruikt u het item "Computer" in het menu dat wordt opgeroepen door op de Win-toets te drukken.

Stap 2

In het linkerdeel van het Verkenner-venster is er een lijst met schijven en mappen met bestanden erop - open ze opeenvolgend om naar de map te gaan waar de bestanden met de benodigde informatie zijn opgeslagen. Als u niet met bestanden te maken hebt gehad, maar alleen met de informatie zelf die in een willekeurig programma wordt weergegeven (bijvoorbeeld in een Excel-spreadsheeteditor), kunt u in hetzelfde programma achterhalen waar ze zich bevinden. Selecteer het item "Opslaan als" in het menu en open de vervolgkeuzelijst "Map" bovenaan het dialoogvenster voor opslaan - daarin ziet u het volledige pad naar de locatie waar het geopende bestand is opgeslagen.

Stap 3

Selecteer naar eigen inzicht een map met bestanden die informatie bevatten, of alleen individuele objecten. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer de regel "Verplaatsen naar map" in het menu dat verschijnt. Selecteer in het geopende venster "Items verplaatsen" de gewenste schijf of een specifieke map erop en klik op de knop "Verplaatsen". Daarna zal het kopiëren van informatie beginnen. Na voltooiing worden de bronbestanden automatisch verwijderd als de bron- en doelschijven zich op hetzelfde fysieke medium bevinden. Anders, als u de originele bestanden moet vernietigen, moet u dit zelf doen.

Aanbevolen: