Het BIOS-wachtwoord Vinden

Inhoudsopgave:

Het BIOS-wachtwoord Vinden
Het BIOS-wachtwoord Vinden

Video: Het BIOS-wachtwoord Vinden

Video: Het BIOS-wachtwoord Vinden
Video: How to Remove Bios Password on Laptop (Easy Tutorial) 2023, Maart
Anonim

Het bios-wachtwoord is het computerwachtwoord dat is opgeslagen in een niet-vluchtig geheugen. Het wordt geïnstalleerd tijdens de eerste installatie en is gemakkelijk te vergeten. Op dit moment stellen gebruikers een groot aantal vragen met betrekking tot BIOS-wachtwoordherstel. Om deze bewerking uit te voeren, moet u een specifiek algoritme volgen.

Het BIOS-wachtwoord vinden
Het BIOS-wachtwoord vinden

Noodzakelijk

Personal computer, BIOS-toegang

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om alle "CMOS Setup"-instellingen terug te zetten naar hun standaardstatus. De standaard BIOS-instellingen (Standaard) bevatten geen wachtwoord voor het opstarten van de computer of het openen van het hulpprogramma "BIOS Setup". Als u het BIOS-wachtwoord niet meer weet, moet u het daarom opnieuw instellen. Hiermee wordt het "CMOS-geheugen" teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen. Voorheen werden hiervoor zogenaamde service (engineering) wachtwoorden gebruikt, dat wil zeggen individueel voor elke BIOS-fabrikant. Deze wachtwoorden werken niet meer op de huidige moederborden.

Stap 2

Om het "CMOS-geheugen" te resetten, moet u het systeem voorbereiden. Met de computer uitgeschakeld (haal de stekker uit het stopcontact), zoek de "Clear CMOS"-schakelaar op het moederbord (naast de CMOS-geheugenbatterij).

Verplaats de jumper (jumper) naar de tweede positie en druk op de aan/uit-knop van de computer. Plaats vervolgens de jumper terug en zet de computer aan.

Stap 3

Ga na het inschakelen naar "BIOS Setup" en controleer alle instellingen. Als er geen "Clear CMOS"-jumper op het moederbord is, moet u de "CMOS-geheugen" -batterij verwijderen en even wachten. Verder worden de instellingen voor "BIOS Setup" (en wachtwoord) gewist.

Stap 4

Op dit moment is niet elke personal computer of laptop uitgerust met een speciale jumper voor het resetten van BIOS-instellingen. Het kan ook zijn dat de jumper gewoon niet beschikbaar is. U kunt de methode gebruiken om het BIOS uit DOS te wissen. Dit wordt gedaan met behulp van de opdracht "debug". Start op in DOS op uw computer. Voer vervolgens het commando "DEBUG -O 70 17 -O 71 17 Q" in. Daarna zou het systeem automatisch moeten opstarten.

Stap 5

Als uw computer een geïntegreerd AWARD BIOS heeft, kunt u proberen de fabriekswachtwoorden in te voeren.

Wachtwoorden zijn voornamelijk: AWARD_SW, TTPTHA, aPAf, HLT, lkwpeter, KDD, j262, ZBAAACA, j322, ZAAADA, Syxz,% zes spaties%, Wodj,% negen spaties%, ZJAAADC, 01322222, j2560000 …

Populair per onderwerp