Een Harde Schijf Vinden In Het BIOS

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Vinden In Het BIOS
Een Harde Schijf Vinden In Het BIOS

Video: Een Harde Schijf Vinden In Het BIOS

Video: Een Harde Schijf Vinden In Het BIOS
Video: Hoe te repareren harde schijf kan niet worden gedetecteerd in BIOS op moederbord? | ASUS SUPPORT 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een harde schijf op uw computer aansluit, kan het voorkomen dat deze niet in "Deze Computer" verschijnt en zelfs niet in "Apparaatbeheer" staat. Dan is het eerste dat u moet doen kijken of de harde schijf het BIOS van de computer ziet. Als de harde schijf nog steeds wordt gedetecteerd in het BIOS, heeft het systeem deze herkend. In dergelijke gevallen hoeft de harde schijf alleen al in het systeem zelf handmatig te worden aangesloten.

Een harde schijf vinden in het BIOS
Een harde schijf vinden in het BIOS

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en druk direct daarna op de Del-knop op het toetsenbord. Dit brengt u naar het BIOS-menu, waarin u het hoofdmenu selecteert. Het bevat informatie over alle belangrijke apparaten die op het moederbord zijn aangesloten.

Stap 2

Afhankelijk van de verbindingsinterface waarmee deze is uitgerust, moet u in het BIOS naar een harde schijf zoeken. Als uw harde schijf is uitgerust met een IDE-interface, moet u deze zoeken in de secties Primary IDE Master en Secondary IDE Master. Als het systeem een harde schijf ziet, wordt informatie over het model van de harde schijf, de fabrikant en de capaciteit van de harde schijf tegenover de lijn weergegeven. Door dit gedeelte te selecteren en op Enter te drukken, ziet u meer gedetailleerde informatie over de harde schijf. Als het systeem de aangesloten harde schijf niet ziet, wordt integendeel Niet gedetecteerd weergegeven.

Stap 3

Als u een harde schijf met een SATA-verbindingsinterface heeft, moet u respectievelijk tegenover de SATA-items zoeken. Stel dat u bijvoorbeeld een harde schijf hebt aangesloten op de tweede SATA-connector op uw moederbord. Daarom moet informatie hierover tegenover het item SATA 2 staan. Om aanvullende informatie te bekijken, moet u ook dit gedeelte selecteren en op Enter drukken. Net als in het vorige geval, als het systeem het aangesloten apparaat niet herkent, ziet u Niet gedetecteerd.

Stap 4

Het systeem zou de harde schijven moeten herkennen zodra ze zijn aangesloten. Als u een harde schijf hebt aangesloten en het BIOS ziet deze niet, kunnen er verschillende redenen zijn. Misschien komt de verbindingslus los. Dan moet je alles controleren en opnieuw verbinden. Het kan ook zijn dat de verbindingslus niet in orde is, dus u moet een andere proberen. Het kan ook voorkomen dat u bent vergeten de voeding op de harde schijf aan te sluiten. Sluit de storing van de verbindingsinterface op het moederbord zelf niet uit. Het loont de moeite om de harde schijf op een andere interface aan te sluiten. De zekerste manier om een harde schijf te testen, is door hem op een andere computer aan te sluiten.

Aanbevolen: