Een Map Delen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Map Delen In Windows 7
Een Map Delen In Windows 7

Video: Een Map Delen In Windows 7

Video: Een Map Delen In Windows 7
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De ontwikkelaars van Windows 7 besteden speciale aandacht aan de veilige opslag van informatie op de computer, dus de procedure voor het openen van gedeelde toegang tot mappen daarin verschilt enigszins van eerdere versies.

Een map delen in Windows 7
Een map delen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Om toegang tot de inhoud van de directory te openen voor alle gebruikers die op uw computer werken, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste map en selecteert u "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Toegang" en klik op de knop "Delen".

Stap 2

In het nieuwe venster kunt u bepalen wie toegang heeft tot de inhoud van de map. Vouw de lijst met voorgestelde machtigingen uit door op de pijl-omlaag te klikken en selecteer gebruikers op naam of de groep "Iedereen". Klik op Toevoegen.

Stap 3

Als u niet wilt dat andere gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen in de gedeelde map, selecteert u alleen Lezen voor hen in de lijst met toegestane acties aan de rechterkant en Lezen en schrijven voor de computereigenaar. Klik op de Share-knop om uw selectie te bevestigen.

Stap 4

Vouw in het Configuratiescherm Netwerken en internet uit, klik op Netwerkcentrum … en klik op de koppeling Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Vink in het nieuwe venster "Netwerkdetectie inschakelen", "Bestands- en printerdeling inschakelen" en "Mappendeling inschakelen" aan.

Stap 5

U kunt wachtwoordbeveiliging voor delen uitschakelen. Als u de beveiliging ingeschakeld laat, moet u een account aanmaken en een wachtwoord verstrekken aan alle gebruikers die via het netwerk door de inhoud van uw map willen bladeren. Klik op "Opslaan".

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer Eigenschappen en ga naar het tabblad Toegang. Klik op Geavanceerde instellingen om de inhoud van de map via het netwerk te bekijken. Schakel in het eigenschappenvenster voor geavanceerde instellingen het selectievakje naast Deze map delen in. In de regel "Share parameters" kunt u een nieuwe mapnaam invoeren, die zichtbaar zal zijn over het netwerk.

Stap 7

Beperk het aantal gebruikers dat toegang heeft tot de map, als u dat nodig acht. Klik op de knop Machtigingen. Als u besluit de map voor alle hosts te openen, vinkt u de groep "Iedereen" aan en stelt u de lijst met toegestane acties ervoor in. Klik op OK om te bevestigen.

Aanbevolen: