Een Map Delen

Een Map Delen
Een Map Delen

Video: Een Map Delen

Video: Een Map Delen
Video: een map delen 2024, Mei
Anonim

Gedeelde mappen (uit het Engels. Gedeeld - gedeeld) worden vaak gebruikt in lokale bedrijfs- en thuisnetwerken. Dankzij hen is toegang tot informatie van meerdere computers mogelijk zonder gebruik te maken van een server.

deel
deel

Om een map in Windows 7 en 8 te delen, hoeft u slechts een paar eenvoudige stappen uit te voeren. Eerst moet u de eigenschappen van de gewenste map openen. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het juiste item in het pop-upmenu. Selecteer vervolgens in het venster dat verschijnt het tabblad "Delen". Voer vervolgens in het invoerveld in of selecteer aan wie u toegang wilt verlenen, meestal schrijven ze "Iedereen".

In het onderstaande venster kunt u de machtigingen selecteren die aan andere gebruikers worden verleend. Standaard is er "Lezen". Dit betekent dat niemand behalve u de inhoud van de map kan wijzigen; andere computers kunnen alleen de bestanden bekijken. Als er een wens is, verander dan de waarde van dit item in "Lezen en schrijven". De configuratie is voltooid, nu drukken we op de knop "Delen" om de wijzigingen op te slaan.

Nu wordt de map gedeeld, maar wanneer deze probeert te openen vanaf een computer van een derde partij, wordt de gebruiker gedwongen een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Om deze functie uit te schakelen, moet u een paar eenvoudige stappen uitvoeren. We gaan naar het configuratiescherm, dat zich in de "Start" bevindt, selecteer het item "Netwerk en internet", "Netwerkcentrum". Klik vervolgens in een nieuw venster op het item "Geavanceerde opties voor delen wijzigen" aan de linkerkant van het menu. Er verschijnt een venster met netwerkinstellingen op het scherm. We vinden daarin het item "Gedeelde toegang met wachtwoordbeveiliging" en schakelen het uit.

Dat is alles. Zoals je ziet, is het niet moeilijk om een map te delen en er toegang toe te verlenen vanaf alle computers in het lokale thuisnetwerk. U vindt netwerkshares in de Documentenbibliotheek.

Aanbevolen: