Een Map Delen Met één Gebruiker

Inhoudsopgave:

Een Map Delen Met één Gebruiker
Een Map Delen Met één Gebruiker

Video: Een Map Delen Met één Gebruiker

Video: Een Map Delen Met één Gebruiker
Video: Mac Basics #18 - OneDrive - Een map delen met een andere student 2024, Mei
Anonim

Als u uw eigen lokale netwerk of een groep van veel gebruikers op een computer hebt, moet u vaak de toegang tot een bepaalde map met belangrijke bestanden beperken om alleen toegang te verlenen aan een specifieke gebruiker.

Een map delen met één gebruiker
Een map delen met één gebruiker

instructies:

Stap 1

Maak de gebruiker aan met wie u de map wilt delen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Beheren" in het contextmenu dat verschijnt om het venster "Computerbeheer" te openen. Ga aan de linkerkant van dit venster naar het gedeelte "Hulpprogramma's" en selecteer de map "Lokale gebruikers" en dubbelklik vervolgens aan de rechterkant op de map "Gebruikers".

Stap 2

Selecteer in de menubalk van het venster Actie en selecteer Nieuwe gebruiker. In het dialoogvenster dat verschijnt, maakt u een login en wachtwoord aan voor de nieuwe gebruiker aan wie u toegang wilt geven. Klik vervolgens op "OK" om te bevestigen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt openen en selecteer vervolgens Eigenschappen in het contextmenu. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Toegang" en selecteer daar "Deze map delen". Klik vervolgens op de knop "Machtigingen".

Stap 4

In het geopende venster ziet u dat "Iedereen" toegang heeft tot deze map, maar alleen de informatie kan bekijken. Markeer de regel "Iedereen" en verwijder deze. Voeg nu de gebruiker (of gebruikers) toe met wie u deze map deelt. Klik op de knop "Toevoegen".

Stap 5

In het geopende venster klikt u op de knop "Geavanceerd" en vervolgens op "Zoeken". Zoek de naam van de gewenste gebruiker onderaan het venster en selecteer deze. Klik op OK en nogmaals om beide geopende vensters te sluiten.

Stap 6

Als u wilt dat de gebruiker de rechten heeft om de inhoud van de map te bekijken en uw bestanden eraan toe te voegen of de inhoud te wijzigen, vink dan in het onderste deel van het venster het vakje aan naast het item "Volledige toegang" in de kolom "Toestaan". Klik op "OK" om te bevestigen. De map is open voor één gebruiker, maar andere gebruikers kunnen de inhoud van deze map niet bekijken.

Aanbevolen: