Hoe Het Opstart-ini-bestand Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Opstart-ini-bestand Te Bewerken
Hoe Het Opstart-ini-bestand Te Bewerken

Video: Hoe Het Opstart-ini-bestand Te Bewerken

Video: Hoe Het Opstart-ini-bestand Te Bewerken
Video: Fixed - Unsupported Video Driver ERROR for Premiere Pro 2021 in Hindi (Subtitiles Urdu u0026 English) 2024, April
Anonim

Het bestand boot.ini is aanwezig op de besturingssystemen Windows NT en XP. Het bevat de inhoud van het keuzemenu van het besturingssysteem. Bovendien bepaalt de inhoud van dit bestand de opstartparameters voor elk specifiek besturingssysteem.

Hoe het opstart-ini-bestand te bewerken
Hoe het opstart-ini-bestand te bewerken

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende technieken om het bestand boot.ini te bewerken. Open eerst het menu Deze computer. Schakel de weergave van verborgen en systeembestanden in. Klik met de rechtermuisknop op het bestand boot.ini en selecteer "Openen met". Selecteer WordPad of Kladblok in het nieuwe dialoogvenstermenu.

Stap 2

Verwijder of wijzig de vereiste regels in het werkbestand. Wees zeer attent. Als u de verkeerde opstartparameters voor het besturingssysteem instelt, moet u de herstelfunctie gebruiken om verdere problemen te voorkomen.

Stap 3

U kunt ook op een andere manier naar de inhoud van het bestand springen. Open het startmenu. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer Eigenschappen.

Stap 4

Klik op het tabblad Geavanceerd. Klik op de knop Opties die bij het menu Opstarten en herstellen hoort. Klik nu op de knop "Bewerken" en wacht tot het gewenste bestand wordt geopend.

Stap 5

U kunt een ander menu gebruiken om enkele regels in het bestand boot.ini te bewerken. Druk op de toetscombinatie Win + R. Wanneer het nieuwe veld verschijnt, voert u de opdracht msconfig in en drukt u op de Enter-toets.

Stap 6

Selecteer in het nieuwe venster het tabblad Boot.ini. Als u de tijdsduur voor het selecteren van het besturingssysteem wilt wijzigen, wijzigt u de waarde na de time-outregel.

Stap 7

Als u het besturingssysteem wilt wijzigen dat in eerste instantie wordt gestart, selecteert u de gewenste opstartsector in de standaardregel. Vermijd het handmatig wijzigen van de instellingen in het bestand Boot.ini. Dit kan leiden tot problemen met betrekking tot het onjuist laden van het besturingssysteem.

Stap 8

Onthoud dat sommige opstartopties kunnen worden gewijzigd met behulp van speciale dialoogvensters die toegankelijk zijn via het menu Opstarten en herstellen.

Aanbevolen: