Hoe Gemakkelijk Het Is Om Video Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Gemakkelijk Het Is Om Video Te Bewerken
Hoe Gemakkelijk Het Is Om Video Te Bewerken

Video: Hoe Gemakkelijk Het Is Om Video Te Bewerken

Video: Hoe Gemakkelijk Het Is Om Video Te Bewerken
Video: 5 GRATIS VIDEOBEWERKINGSPROGRAMMA'S! 2024, April
Anonim

Werken met video is een leuk en interessant proces. Video-inhoud is tegenwoordig alomtegenwoordig en heeft een groot aantal verschillende opties. Dit omvat een trouwvideo, video's van sportevenementen en een grappige video met dieren, video-tutorials en nog veel meer. Maar u kunt geen video rechtstreeks van de media van uw camera opnemen en deze onmiddellijk gebruiken voor demonstratie aan vrienden of fans van het onderwerp. Videobewerking en verdere bewerking zijn vereist. Om de vraag te beantwoorden hoe gemakkelijk het is om video te bewerken, moet je eerst de technische problemen begrijpen en de reeks programma's waarmee je dit kunt doen.

hoe gemakkelijk het is om video te bewerken
hoe gemakkelijk het is om video te bewerken

instructies:

Stap 1

Het meest tijdrovende deel van het werken met video is het bewerken van de video tot een volwaardige video. Ondanks de routine van deze operatie, kan zelfs een beginnende gebruiker van een personal computer tegenwoordig een voltooide video "assembleren". Dit vereist alleen geduld en de beschikbaarheid van speciale editorprogramma's.

Stap 2

Om erachter te komen hoe gemakkelijk het is om video te bewerken, volstaat het om zelf in de constructie van programma's voor videoverwerking te duiken. Zet je ambities opzij en probeer niet meteen de onmetelijkheid te omarmen. Begin geen videoverwerking te leren met programma's zoals Adobe Premier of Sony Vegas. Virtual Dub of Movie Maker zijn de beste tools om aan de slag te gaan met videobewerking. Het eerste programma is helemaal gratis en bevat veel handige functies, maar voor de duidelijkheid is het makkelijker om te beginnen met Movie Maker, dat bij de standaard set Windows-applicaties zit.

Stap 3

Het bewerken van video's in Movie Maker is heel eenvoudig. U laadt het benodigde fragment in de programma-interface en begint het vervolgens, vanuit uw intuïtie, te verwerken. Het programma zelf biedt aan om de video op te splitsen in handige fragmenten die geschikt zijn voor bewerking. Tussen deze fragmenten kunnen eenvoudige overgangen en effecten worden ingevoegd. Bovendien kunnen effecten direct op het beeldmateriaal worden toegepast, muziek toevoegen en titels bovenop de video schrijven. Als je Movie Maker eenmaal onder de knie hebt, kun je gemakkelijk omgaan met complexere programma's. Al deze producten volgen één logisch schema.

Stap 4

Videoverwerking vereist relatief geavanceerde computerhardware. Het moet een krachtige smartphone zijn of een desktopcomputer met goede prestaties. Het heeft geen zin om video op de meeste netbooks en soortgelijke apparaten te verwerken. Dit is een enorme verspilling van tijd en zenuwcellen. Daarom is het bij het beantwoorden van de vraag hoe gemakkelijk het is om een video te bewerken, allereerst de moeite waard om na te denken over de aanwezigheid van een moderne computer of smartphone.

Stap 5

Het is handig om het volledige assortiment gratis videoverwerkingssoftware te bekijken om u op weg te helpen. Het is bijvoorbeeld logisch om programma's zoals vsdc gratis video-editor te bestuderen. Er is een hele familie van gelijkaardige toepassingen. Ze zijn tegenwoordig allemaal behoorlijk krachtig en verschillen weinig van elkaar. Vaak kun je op dit niveau van het editorprogramma al stoppen en deelnemen aan de ontwikkeling van de semantische belasting van je video.

Stap 6

Bovendien vereist videoverwerking zogenaamde videocodecs. Dit is een reeks algoritmen waarmee uw beeldmateriaal wordt gecomprimeerd tot het uiteindelijke formaat. Codecs moeten bovendien worden geïnstalleerd. Er zijn een groot aantal zogenaamde codec-packs die alle benodigde en populaire decoders bevatten. U kunt bijvoorbeeld het K-lite codec-pakket installeren.

Stap 7

Alle bovenstaande feiten zijn van toepassing op videoverwerking op een smartphone. Tot op heden zijn er een groot aantal editors uitgebracht op het Android-platform. Ze zijn allemaal logisch en eenvoudig. Sommige hebben geavanceerde functies, terwijl andere eenvoudiger zijn. Maar zelfs in het eenvoudigste programma voor een smartphone zal een volwaardige video worden uitgebracht. De volgende is de kwestie van de smaak en het gemak van de interface, evenals de aanwezigheid van het gewenste effect. Maar het is ook beter om met video op een smartphone aan de slag te gaan met de ingebouwde editor. Tegelijkertijd werkt de regel om "krachtige hardware" te hebben ook. Om video op het goedkoopste apparaat te verwerken, als het lukt, dan met veel moeite.

Aanbevolen: