Hoe Het Register Te Bewerken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Te Bewerken?
Hoe Het Register Te Bewerken?

Video: Hoe Het Register Te Bewerken?

Video: Hoe Het Register Te Bewerken?
Video: how to register MSCOMM32 2024, Mei
Anonim

Het Windows-register is een hiërarchische database die systeemservice-informatie bevat. Incompetente wijziging van de parameters kan leiden tot verschillende onaangename gevolgen, tot de noodzaak om het systeem opnieuw te installeren. Soms moet u het register echter handmatig bewerken.

Hoe het register te bewerken?
Hoe het register te bewerken?

instructies:

Stap 1

Kies achtereenvolgens "Start" en "Uitvoeren". Voer in het venster "Openen" regedit in en het venster "Register-editor" wordt geopend. In het linkerdeel van het venster ziet u de registersleutels in de vorm van mappen, aan de rechterkant - de waarden van de belangrijkste parameters. Om de waarde van een parameter te wijzigen, dubbelklikt u op de naam en voert u de nieuwe gegevens in het venster "Waarde" in.

Stap 2

Voordat u de inhoud van het register wijzigt, is het beter om er een back-up van te maken voor het geval uw acties mislukken. Kies in het menu Bestand de opdracht Exporteren. Voer in het veld Bestandsnaam de juiste tekst in. Selecteer het gewenste bestandstype in de lijst "Bestandstype". Om een sleutelcomponent op te slaan, opent u eerst de gewenste registersleutel. Selecteer in de lijst Bestanden van het type Register Hive-bestanden.

Stap 3

Als de wijzigingen die u in het register hebt aangebracht niet zijn gelukt, kunt u het terugzetten naar de oorspronkelijke versie. Gebruik de opdracht Importeren in het menu Bestand. Om het volledige register te importeren, zoekt u het gewenste bestand, selecteert u het en klikt u op "Openen". Als u de waarde van een afzonderlijke component van een registersleutel wilt herstellen, opent u die sleutel. Voer het pad naar het opgeslagen bestand in het veld Bestandsnaam in. Selecteer in de lijst Opslaan als type Register Hive-bestanden en klik op Openen. Als u de instellingen hebt opgeslagen als een registerbestand met de extensie.reg, hoeft u er alleen maar op te dubbelklikken om de inhoud in het register te importeren.

Stap 4

Gebruik de opdracht Nieuw in het menu Bewerken om een sleutel of parameter aan het register toe te voegen. Selecteer aan de linkerkant van het editorvenster de sectie waar u de bijenkorf gaat toevoegen. Voer een naam in voor de bijenkorf en druk op Enter. Geef bij het toevoegen van een parameter het type op en voer vervolgens in het gedeelte Naam de juiste tekens in en druk op Enter.

Stap 5

Om een parameter of sectie te verwijderen, kunt u de optie "Verwijderen" in het menu "Bewerken" gebruiken. Een andere manier is om het contextmenu te openen door met de rechtermuisknop op de sectie- of parameternaam te klikken en de opdracht Verwijderen te kiezen.

Stap 6

U kunt het wijzigen van de parameters van secties verbieden. Om dit te doen, start u Windows op in de beveiligde modus en roept u de "Register-editor" op. Selecteer in het menu Bewerken de opdracht Machtigingen en schakel de selectievakjes in voor de toegangsopties voor elk account.

Aanbevolen: