De Prestaties Van Windows Xp Optimaliseren

Inhoudsopgave:

De Prestaties Van Windows Xp Optimaliseren
De Prestaties Van Windows Xp Optimaliseren

Video: De Prestaties Van Windows Xp Optimaliseren

Video: De Prestaties Van Windows Xp Optimaliseren
Video: Windows 10 в стиле Windows XP: Часть 2. Как я это сделал? 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat het besturingssysteem Windows XP al geruime tijd bestaat, is het nog steeds erg in trek en populair. Dit geldt met name voor die gebruikers die computers hebben met een niet erg krachtige configuratie. Windows XP vraagt immers veel minder van resources dan bijvoorbeeld Windows 7. Maar net als andere besturingssystemen heeft ook Windows XP af en toe wat optimalisatie nodig, waarna het stabieler en sneller gaat werken.

De prestaties van Windows xp optimaliseren
De prestaties van Windows xp optimaliseren

Noodzakelijk

een computer met Windows XP

instructies:

Stap 1

Een van de eenvoudigste, maar tegelijkertijd effectieve manieren om optimalisatie uit te voeren, is het defragmenteren van de harde schijf. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaardprogramma's". Zoek "Service" in de lijst met standaardservices. Klik in de hulpprogramma's op "Schijfdefragmentatie".

Stap 2

Er verschijnt een venster met een lijst met partities op de harde schijf. Selecteer alle partities van de harde schijf. Klik daarna op "Schijven defragmenteren". De proceduretijd is afhankelijk van de capaciteit van uw harde schijf en hoe gefragmenteerd deze is. Hoe meer de harde schijf is gefragmenteerd, hoe langer de defragmentatieprocedure zal duren. Nadat het is voltooid, wordt de snelheid van de harde schijf hoger.

Stap 3

Vaak wordt de werking van het besturingssysteem "vertraagd" door programma's die kunnen worden gestart wanneer de pc is ingeschakeld en op de achtergrond worden uitgevoerd. In dit geval weet de gebruiker er misschien niet eens van. Maar elk actief programma gebruikt computerbronnen.

Stap 4

U kunt op deze manier programma's uit autorun verwijderen. Standaardprogramma's hebben een opdrachtregel. Start het op. Typ bij de opdrachtprompt Msconfig. Het venster Systeemconfiguratie verschijnt. Ga naar het tabblad "Opstarten".

Stap 5

U ziet een lijst met programma's die samen met het besturingssysteem worden uitgevoerd. Schakel automatisch starten van onnodige programma's uit. Het wordt aanbevolen om alleen de meest essentiële achter te laten. Om een toepassing uit te schakelen, schakelt u het selectievakje naast de naam uit en klikt u vervolgens op "Toepassen". De volgende keer dat het besturingssysteem wordt geladen, zullen deze applicaties niet meer starten.

Stap 6

Open het systeemstation, dan - de Windows-map, dan - Prefetch. Deze map bevat links naar veelgebruikte programma's. In de loop van de tijd worden er veel links getypt, ook als je bepaalde programma's niet meer gebruikt. Dit kan de werking van het besturingssysteem aanzienlijk vertragen. Maak de inhoud van de map leeg.

Aanbevolen: