Hoe De Prestaties Van Windows 7 Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Prestaties Van Windows 7 Te Verbeteren?
Hoe De Prestaties Van Windows 7 Te Verbeteren?

Video: Hoe De Prestaties Van Windows 7 Te Verbeteren?

Video: Hoe De Prestaties Van Windows 7 Te Verbeteren?
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Elke gebruiker is geïnteresseerd in hoge computerprestaties. Om de snelheid van Windows 7 te maximaliseren, kunt u een aantal maatregelen nemen, die beide heel eenvoudig zijn en specifieke kennis vereisen.

Hoe de prestaties van Windows 7 te verbeteren?
Hoe de prestaties van Windows 7 te verbeteren?

De prestaties van Windows 7 verbeteren met behulp van standaard systeemtools

Een manier is om het systeem handmatig te configureren. Als de pc langzamer begint te worden en vastloopt, betekent dit niet dat het tijd is om een nieuwe aankoop te overwegen. Het is ook niet nodig om het besturingssysteem te wijzigen of opnieuw te installeren. Misschien is uw systeem niet correct geconfigureerd en moet u deze instellingen gewoon optimaliseren.

U kunt dus deze stappen volgen om uw systeem te overklokken. Eerst moet u aandacht besteden aan de opstartinstellingen. Programma's die zijn gemarkeerd voor autorun vertragen het systeem tijdens het opstarten. Het is beter om alle applicaties bij het opstarten te verwijderen. Dit zal de prestaties van Windows 7 onmiddellijk ten goede beïnvloeden.

Maak vervolgens een keuze: een toeters en bellen-interface of performance. Als de snelheid van het werk belangrijker is, ga dan naar het "Configuratiescherm", open het tabblad "Systeem" en configureer de "Geavanceerde systeeminstellingen", namelijk in het gedeelte "Geavanceerd" zoek naar "Prestaties" en klik op de "Instellingen" knop. Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend "Visuele effecten" en vink het vakje "Beste prestaties leveren" aan. Daarna worden alle visuele effecten uitgeschakeld, de gebruiker kan zelf kiezen waar hij niet zonder kan, maar deze parameters moeten minimaal zijn. Pas de nieuwe instellingen toe door op OK te klikken.

Bekijk de informatie over het opschonen van het register. Als u niet over de vaardigheden beschikt, is het beter om speciale programma's te gebruiken voor het opschonen van het register, bijvoorbeeld het hulpprogramma CCleaner. Het zal u helpen bij het analyseren en tonen van de bestanden die uit het register kunnen worden verwijderd.

Schakel services uit die niet in gebruik zijn. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm", vervolgens naar "Administratieve Tools" en "Services". Hier kunt u, zonder het systeem te verstoren, auto-update, firewall, beveiligingscentrum, tijdservice en services voor het bewaken van apparaten die er niet zijn of niet worden gebruikt, uitschakelen. Om een service uit te schakelen, dubbelklikt u op de naam en geeft u op het tabblad "Algemeen" "Opstarttype" op en selecteert u "Uitgeschakeld". Daarna moet u het systeem opnieuw opstarten.

Antivirussoftware optimaliseren

Analyseer de werking van de antivirussoftware die op uw pc is geïnstalleerd. Je moet ook met de instellingen werken, omdat de acties van het antivirusprogramma het systeem ook enorm vertragen. Allereerst betreft dit software van Kaspersky. Daarin moet u de optie configureren voor compatibiliteit met andere programma's. Ga hiervoor naar "Instellingen" en vervolgens naar "Geavanceerde opties" - "Compatibiliteit". Vink vervolgens het vakje "Resources toekennen aan andere programma's" aan. U moet ook het schema voor het downloaden van updates en virusscans optimaliseren. Het is aan te raden om ze uit te doen voor een tijd dat de computer niet in gebruik is.

Aanbevolen: