Hoe U Uw Computer Kunt Optimaliseren Voor Maximale Prestaties

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Optimaliseren Voor Maximale Prestaties
Hoe U Uw Computer Kunt Optimaliseren Voor Maximale Prestaties

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Optimaliseren Voor Maximale Prestaties

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Optimaliseren Voor Maximale Prestaties
Video: JE PC SNELLER MAKEN IN 10 STAPPEN! - Top 10 2024, April
Anonim

Naast de goed gekozen hardware van een pc, is er nog een vaak onderschatte factor die de prestaties sterk kan beïnvloeden: het systeem. De standaardinstellingen na het installeren van Windows duren niet lang - bij elke nieuwe toepassing werkt de pc steeds langzamer en na een bepaalde periode van actief gebruik treden er onvermijdelijk bevriezingen en remmen op, wat zal helpen om de optimalisatie van het besturingssysteem het hoofd te bieden.

Hoe u uw computer kunt optimaliseren voor maximale prestaties
Hoe u uw computer kunt optimaliseren voor maximale prestaties

instructies:

Stap 1

In Windows 7 waren gebruikers tevreden met de ingebouwde systeemprestatietest, die zal helpen de "zwakke schakel" tussen de pc-componenten te bepalen. U kunt deze test vinden in "Prestatietools en tellers" in het Configuratiescherm. Voer een test uit die de score voor elk onderdeel op een 8-puntsschaal laat zien. De klieren die er minder dan drie hebben ontvangen, moeten worden vervangen door snellere analogen.

Stap 2

Controleer het besturingssysteem op virussen, aangezien deze plagen het werk kunnen vertragen en gigabytes aan RAM en verkeer verslinden. Voor een eenmalige reiniging is een eenvoudige scanner zoals CureIt of Kaspersky Antivirus Scaner voldoende. Beter is natuurlijk de bescherming van de lokale bevolking, die infectie tijdens het surfen op internet zal voorkomen.

Stap 3

Opstarten opruimen. Dit zal het RAM en de processor bevrijden van het uitvoeren van processen die op dit moment niet relevant zijn. Vergeet niet ook de services te configureren. Reinig de tijdelijke bestanden, cookies en cache van uw browser regelmatig en start uw pc elke week opnieuw op.

Stap 4

RAM kan het leven gemakkelijker maken met pagefile.sys, correct geconfigureerd, of een flashstation aangesloten via ReadyBoost-technologie. Vergeet niet ook de services te configureren. Onnodige opties zoals "Remote Registry" of "Print Queue" kunnen worden uitgeschakeld. Het belang van services hangt af van hoe en waarmee uw systeembeheerder werkt.

Stap 5

Reinig uw harde schijven van onnodige gegevens en defragmenteer ze regelmatig. Als u deze eenvoudige richtlijnen volgt, is uw pc langer dan de eerste week na installatie van Windows snel.

Aanbevolen: