Hoe Windows Vista Te Optimaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Vista Te Optimaliseren
Hoe Windows Vista Te Optimaliseren

Video: Hoe Windows Vista Te Optimaliseren

Video: Hoe Windows Vista Te Optimaliseren
Video: How To Make Windows Vista Faster u0026 Improve It's Over All Performance 2024, April
Anonim

Veel mensen weten dat het systeem na het installeren en activeren van Windows Vista niet zo snel werkt als we zouden willen. Dit probleem treedt op vanwege het feit dat er veel onnodige applicaties en services worden gestart. Om de prestaties van Windows Vista te optimaliseren, moet u onnodige programma's en services uitschakelen, het register optimaliseren en virtueel geheugen vrijmaken.

Hoe Windows Vista te optimaliseren
Hoe Windows Vista te optimaliseren

instructies:

Stap 1

Dus om onnodige componenten in het besturingssysteem te verwijderen, gaat u naar het Configuratiescherm en zoekt u het tabblad "Programma's en onderdelen". Selecteer in dit menu Functies in- of uitschakelen in Windows. Markeer vervolgens de diensten die u zeker niet gebruikt in uw dagelijkse werk. Bijvoorbeeld Telnet Server, TFTP Client, Tablet PC Components, Internet Information Services (IIS) en NFS, DFS Replication Service, RIP Listener, Unix Applications, SNMP Component. Schakel ook de afdrukservice uit als u geen printer gebruikt, en de fax- en scanservice als u geen scanner of fax op uw pc hebt aangesloten.

Stap 2

Nadat alle onnodige services zijn gemarkeerd, klikt u op "OK" en nadat het systeem deze services heeft verwijderd, start u uw computer opnieuw op.

Stap 3

Optimaliseer vervolgens de interface. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op "Computer" en selecteer "Geavanceerde opties" in het venster "Systeem". Ga vervolgens naar de prestatie-instellingen en selecteer op het tabblad "Visuele effecten" het item "Beste prestaties leveren".

Stap 4

Klik op de knop "OK" en start uw computer indien nodig opnieuw op. Deze optie is geweldig als je computer een kleine hoeveelheid RAM heeft, of als je gewoon niet van een al te complexe interface houdt. Selecteer ook in de eigenschappen van het menu "Start" het keuzerondje "Klassiek Startmenu". Of pas het menu handmatig aan als je niet echt van het klassieke type houdt.

Stap 5

Optimaliseer vervolgens het register. Kortom, dit versnelt het systeem met 40-50%, maar hier moet je uiterst voorzichtig zijn. Open de Register-editor door op de toetscombinatie Windows-toets + R te drukken. Voer in het venster dat verschijnt de opdracht regedit in. Zoek vervolgens de subsleutel FileSystem onder de tak HKEY_LOCAL_MACHINE. Dubbelklik op de parameter NtfsDisable8dot3NameCreation en voer er een in de regel Waarde in. Open vervolgens de parameter NtfsDisableLastAccessUpdate en stel de waarde opnieuw in op 1. Deze acties versnellen de harde schijf.

Stap 6

Dit voltooit de optimalisatie van het register en het systeem als geheel. Installeer ook geen onnodige stuurprogramma's voor Windows Vista, om het besturingssysteem niet te laden.

Aanbevolen: