Hoe De Computerprestaties Te Verbeteren?

Hoe De Computerprestaties Te Verbeteren?
Hoe De Computerprestaties Te Verbeteren?

Video: Hoe De Computerprestaties Te Verbeteren?

Video: Hoe De Computerprestaties Te Verbeteren?
Video: Computerprestatie verbeteren 2024, April
Anonim

Het grootste probleem met computerprestaties is fragmentatie. Zowel bestanden op de harde schijf als het register van het besturingssysteem kunnen gefragmenteerd zijn.

Hoe de computerprestaties te verbeteren?
Hoe de computerprestaties te verbeteren?

Hoe kan ik mijn computer opschonen zodat deze niet langzamer wordt? Bestandsfragmentatie komt veel voor in het Windows-besturingssysteem, vooral als er regelmatig wordt geschreven naar of verwijderd van de schijf. Als gevolg van dit proces kunnen verschillende delen van hetzelfde bestand op verschillende plaatsen op de harde schijf terechtkomen en besteedt het besturingssysteem meer tijd aan het openen van het bestand, wat de algehele prestaties beïnvloedt.

Het proces van defragmentatie - het organiseren van de structuur van bestanden op de harde schijf - helpt de prestaties van uw computer op het gebied van het lezen van informatie te versnellen. Defragmentatie kan zowel door reguliere besturingssysteemprogramma's als door programma's van derden worden uitgevoerd.

Het probleem is zeldzamer, maar het komt voor: registerdefragmentatie. Het Windows-register is een plaats waar programma's en het besturingssysteem zelf gegevens opslaan die belangrijk zijn voor werk, verschillende instellingen, enzovoort. Het register is in wezen een verzameling besturingssysteembestanden. Het defragmenteren van het register komt neer op het ordenen van de structuur van deze bestanden op de harde schijf, zodat de computer niet vertraagt bij het lezen van informatie.

Het besturingssysteem heeft een hoofdbestandstabel (MFT). Deze tabel bevat informatie over alle bestanden op de harde schijf. MFT heeft een vaste grootte en er kunnen veel bestanden op de schijf staan. Als u regelmatig bestanden verwijdert en vervolgens weer toevoegt, ontstaat er een situatie waarin de MFT gefragmenteerd raakt. Als een dergelijk probleem zich voordoet, begint de computer te vertragen vanwege de moeilijke toegang tot de hoofdbestandstabel. In deze gevallen wordt aanbevolen om onnodige bestanden te verwijderen. Deze bestanden omvatten:

1. Tijdelijke internetbestanden (cache, cookies, log, geschiedenis)

2. Diverse tijdelijke programmabestanden

3. Tijdelijke besturingssysteembestanden

U moet dergelijke bestanden verwijderen, begrijpen waar we het over hebben. Het per ongeluk verwijderen van een belangrijk bestand kan ertoe leiden dat de volgende Windows-start mislukt. Meestal nemen ze in dit geval hun toevlucht tot speciale programma's.

De computerprestaties kunnen worden beïnvloed door virussen. Het wordt aanbevolen dat u een antivirusprogramma gebruikt om dit probleem op te lossen.

Als u merkt dat uw computer langzamer wordt, start u activiteiten om de prestaties te verbeteren. Een competente en tijdige uitvoering van de hierboven beschreven acties is de sleutel tot een normale en snelle werking van uw computer.

Aanbevolen: