Hoe Computerprestaties Te Evalueren?

Inhoudsopgave:

Hoe Computerprestaties Te Evalueren?
Hoe Computerprestaties Te Evalueren?

Video: Hoe Computerprestaties Te Evalueren?

Video: Hoe Computerprestaties Te Evalueren?
Video: Computerprestatie verbeteren 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een computer zou je in het algemeen kennis kunnen maken met de prestaties van een pc: geef informatie over het aantal cores en frequentie van de processor, geef informatie over de videokaart of het geheugen. Maar u kunt de algehele prestaties van een pc pas achterhalen na speciale tests die uitgebreide informatie over de computer bieden.

Hoe computerprestaties te evalueren?
Hoe computerprestaties te evalueren?

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Het Windows 7-besturingssysteem heeft een goede ingebouwde tool voor het testen van de algehele pc-prestaties. Als je dit besturingssysteem hebt, hoef je geen andere programma's te downloaden om te testen. Volg de onderstaande stappen om de prestaties van uw pc te testen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Zoek vervolgens het gedeelte "Systeem". Selecteer daarin "Beoordeel Computer".

Stap 2

De testprocedure voor pc-componenten begint. Tijdens het testen van de videokaart kan het scherm enkele seconden leeg zijn. Aangezien alle bronnen van de computer tijdens het testen worden gebruikt, is het beter om gedurende deze tijd geen andere programma's te starten.

Stap 3

Na het voltooien van het testen ontvangt u een totaalresultaat en een resultaat voor alle belangrijke componenten. De processor, harde schijf, RAM en videokaart worden geëvalueerd. Het basiscijfer is gelijk aan het zwakste pc-onderdeel. Als alle componenten bijvoorbeeld een score van 6 kregen en de geheugensnelheid 4,5 was, dan blijven de algehele prestaties van de pc achter vanwege de trage werking van het RAM. De maximale prestatie-index is 7, 9. Na het testen weet u de prestaties van elk pc-onderdeel.

Stap 4

Als je een ander besturingssysteem hebt geïnstalleerd, kun je speciale programma's gebruiken. Download de applicatie AIDA64 Extreme Edition van internet. Installeer het op uw computer. Voer het programma uit en wacht tot het downloaden van uw systeeminformatie is voltooid.

Stap 5

Aan de linkerkant van het programmavenster staat een regel "Test". Klik op de pijl naast deze regel. Er verschijnt een lijst met componenten die u kunt testen. Selecteer voor een algemene test de optie CPU Qween. Klik daarna met de rechtermuisknop op een gebied aan de rechterkant van het venster. Selecteer Vernieuwen in het contextmenu. Wacht nu tot de testbewerking is voltooid. De resultaten worden geel gemarkeerd. Hoe hoger dit cijfer is tot het maximaal mogelijke (bovenaan geschreven), hoe hoger de prestaties van de computer.

Aanbevolen: