Hoe Maak Je Een Harde Schijf Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Harde Schijf Aan
Hoe Maak Je Een Harde Schijf Aan

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Aan

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Aan
Video: Hoe maak je een kopie (image) van een harde schijf? 2024, April
Anonim

Het maken van een virtuele harde schijf is een handige oplossing voor veel taken, bijvoorbeeld het opslaan van informatie in gecodeerde vorm. Deze bewerking kan worden uitgevoerd met behulp van de standaardtools van het besturingssysteem met behulp van het hulpprogramma "Computerbeheer".

Hoe maak je een harde schijf aan
Hoe maak je een harde schijf aan

instructies:

Stap 1

Volg deze stappen om een virtuele harde schijf op het systeem te maken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Beheren". Klik daarna in de lijst die verschijnt met de rechtermuisknop op het gedeelte "Schijfbeheer" en selecteer "Virtuele harde schijf maken".

Stap 2

Geef in het geopende venster de instellingen op voor de harde schijf die wordt gemaakt. Klik op de bladerknop, selecteer de map waarin het virtuele harde schijfbestand wordt opgeslagen, geef het een naam en klik op de knop "Opslaan". Stel de grootte van de schijf in. Selecteer de maateenheden: megabytes, gigabytes of terabytes en voer vervolgens een numerieke waarde in het bijbehorende veld in. Kies vervolgens een van de twee harde schijfformaten: dynamische uitbreiding of vaste grootte.

Stap 3

Als u kiest voor dynamische uitbreiding, zal de bestandsgrootte van de harde schijf geleidelijk toenemen met de toevoeging van nieuwe bestanden tot het opgegeven maximum. Als u gegevens verwijdert, wordt het formaat niet automatisch gewijzigd. Als u stopt bij de tweede optie, zal de bestandsgrootte van de harde schijf in eerste instantie gelijk zijn aan het maximum dat is opgegeven in de instellingen. Het is aan te raden om een vaste maat te kiezen. Klik daarna op de OK-knop.

Stap 4

Er verschijnt een nieuwe virtuele schijf in het systeem. Klik er met de rechtermuisknop op in het hulpprogrammavenster "Computerbeheer" en selecteer "Schijf initialiseren". Selecteer in het venster dat verschijnt de gewenste schijf en klik ook op "Master Boot Record (MBR-Master Boot Record)". Klik vervolgens op OK.

Stap 5

Om met de virtuele harde schijf te werken, maakt u er een nieuwe partitie op. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het niet-toegewezen gedeelte van de schijf en selecteert u "Eenvoudig volume maken". Klik op "Volgende", stel vervolgens de gewenste letter voor de schijf in, selecteer het type bestandssysteem, geef het volumelabel op en vink het vakje naast "Snel formatteren" aan. Voltooi het eenvoudige proces voor het maken van volumes.

Aanbevolen: