Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, April
Anonim

Een extra harde schijf is erg handig. Nu wordt een groot aantal interessante bestanden verkocht en beschikbaar op internet - films, trainingen, muziek, enz. Als u dit allemaal op een computer opslaat, is een standaard harde schijf, hoe groot deze ook is, niet voldoende. Daarom is het zinvol om een externe harde schijf te gebruiken. Voor laptops is er helemaal geen alternatief voor dergelijke schijven (tenminste voor een beginner), dus hieronder zullen we overwegen om draagbare harde schijven aan te sluiten.

Hoe een harde schijf op een computer aan te sluiten
Hoe een harde schijf op een computer aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - Computer (laptop) met Windows-besturingssysteem;
  • - externe harde schijf van 2,5" vormfactor;
  • - IDE / ATAPI-USB-converter.

instructies:

Stap 1

Als de externe harde schijf een USB-interface heeft, zijn er meestal geen problemen met de verbinding: de complexiteit van het aansluiten van een dergelijk apparaat is niet groter dan de complexiteit van het aansluiten van een gewone flashdrive. De situatie waarin u een extern IDE-apparaat moet aansluiten, is minder triviaal, vooral als u zo snel mogelijk verbinding moet maken.

Stap 2

Voor dit doel produceert het Data Storage-bedrijf een speciaal apparaat - IDE / ATAPI-USB-converter. Hiermee kunt u het probleem met het aansluiten van dit soort apparaten eenvoudig oplossen.

Stap 3

Om een 2,5 harde schijf op een computer aan te sluiten, sluit je de converter eenvoudig aan op de harde schijf en vervolgens op de USB-poort van de systeemeenheid of laptop. Gebruik voor oriëntatie bij het aansluiten van kabels het gestileerde aansluitschema op de voorkant van de converter.

Stap 4

Nadat u de harde schijf op de USB-poort hebt aangesloten, detecteert het besturingssysteem deze onmiddellijk als een nieuwe harde schijf en verschijnt er een nieuwe schijf in Windows. De LED op de converter knippert om aan te geven dat de gegevensoverdracht bezig is.

Stap 5

Als u een eerdere versie van Windows dan XP gebruikt, zoals 98 of 2000, hebt u mogelijk een stuurprogrammaschijf nodig. Het komt in de kit.

Stap 6

Nadat u een harde schijf in het systeem hebt geïnstalleerd, kunt u er alle standaardhandelingen mee uitvoeren, namelijk: formatteren, partitioneren, kopiëren, verwijderen en verplaatsen van bestanden, enz. U kunt het besturingssysteem ook laden vanaf de externe HDD, gewoon in houd er rekening mee dat in dit geval het BIOS deze functie moet ondersteunen.

Aanbevolen: