Hoe Vista Van Een Computer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Van Een Computer Te Verwijderen
Hoe Vista Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Vista Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Vista Van Een Computer Te Verwijderen
Video: How To Use Windows Vista System Restore 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om het besturingssysteem Windows Vista te verwijderen. Helaas zijn veel van hen gebaseerd op de aanwezigheid van speciale programma's of extra apparaten.

Hoe Vista van een computer te verwijderen
Hoe Vista van een computer te verwijderen

Noodzakelijk

  • - een andere pc;
  • - Partitiemanager.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en slimste methode is om een andere computer te gebruiken. Zet uw pc uit en verwijder de harde schijf. Sluit de harde schijf aan op de tweede computer en zet deze aan. Houd de F8-toets ingedrukt. In het menu dat verschijnt, selecteert u de vereiste harde schijf om er vanaf te blijven opstarten.

Stap 2

Open nu het menu "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op het volume van de partitie van uw harde schijf waarop het besturingssysteem Windows Vista is geïnstalleerd en selecteer "Formatteren". Geef in het menu dat wordt geopend het type van het toekomstige bestandssysteem op en klik op de knop "Start". Sluit uw computer af nadat het formatteren van de partitie is voltooid en sluit de harde schijf aan op uw pc.

Stap 3

Als je deze mogelijkheid niet hebt, gebruik dan het programma Partition Manager. Installeer het en start uw computer opnieuw op. Nadat u het hulpprogramma heeft gestart, selecteert u het item "Geavanceerde gebruikersmodus". Zoek de grafische afbeelding van de lokale schijf waarop Windows Vista is geïnstalleerd en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Partitie formatteren".

Stap 4

Geef in het venster dat verschijnt het bestandssysteem op en bevestig uw keuze door op de knop "Ja" te klikken. Ga nu naar het menu "Wijzigingen" en activeer het item "In afwachting van wijzigingen toepassen". Na een tijdje verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Selecteer "Nu opnieuw opstarten". Het programma start de computer opnieuw op en gaat verder met het formatteren van de partitie in DOS-modus.

Stap 5

Als u een nieuw besturingssysteem wilt installeren, start u dit proces en formatteert u de systeemschijfpartitie in het juiste venster. Het wordt niet aanbevolen om een ander besturingssysteem bovenop Windows Vista te installeren. Dit kan ernstige verstoring van het nieuwe systeem veroorzaken. Soms wordt het proces van het installeren van een nieuw besturingssysteem helemaal niet voltooid als de systeempartitie niet is geformatteerd.

Aanbevolen: