Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen In

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen In
Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen In
Anonim

Soms worden beginnende gebruikers van pc's geconfronteerd met problemen bij het verwijderen van programma's uit het geheugen. Hangende applicaties zijn te herkennen aan de tekst "Reageert niet" boven in het venster.

Hoe een programma van een computer te verwijderen
Hoe een programma van een computer te verwijderen

Noodzakelijk

Taakbeheersoftware

instructies:

Stap 1

Heel vaak komt het voor dat bij het werken met een groot aantal vensters een programma vastloopt. De reden voor deze aandoening is nogal moeilijk te achterhalen, maar het is veel gemakkelijker om te lossen als u speciale software gebruikt. Om deze taak te volbrengen, bevatten de Windows-besturingssystemen het hulpprogramma Taakbeheer.

Stap 2

Dit programma kan op verschillende manieren worden aangeroepen. Druk op de sneltoetsen Ctrl + alt="Afbeelding" + Delete of Ctrl (links) + Shift (links) + Esc. Het hulpprogramma kan ook worden gestart via het contextmenu van de taakbalk. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het item met dezelfde naam.

Stap 3

U ziet een venster met een geopend tabblad "Toepassingen". Hier moet u de vastgelopen applicatie selecteren, waar tegenover een markering "Reageert niet" staat, en selecteer "Ga naar processen" in het contextmenu. Het contextmenu wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 4

Op het tabblad "Processen" is het gewenste item al gemarkeerd, het blijft om met de rechtermuisknop te klikken en "Proces beëindigen" te selecteren. Antwoord ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt. Het programma wordt automatisch afgesloten. Probeer het opnieuw uit te voeren, als de afbeelding niet verandert, is het raadzaam om het programma opnieuw te installeren, d.w.z. verwijderen en vervolgens opnieuw installeren.

Stap 5

Selecteer in het menu "Start" "Configuratiescherm" en klik in het geopende venster op het pictogram met de tekst "Programma's toevoegen of verwijderen". Zoek in de lijst die verschijnt het vereiste hulpprogramma, selecteer het en klik op de knop "Wijzigen/Verwijderen" of "Verwijderen".

Stap 6

U ziet een bevestigingsvenster voor de huidige bewerking "Wilt u echt verwijderen?". Antwoord ja om door te gaan. Na voltooiing van het verwijderen van het programma, is het raadzaam om de computer opnieuw op te starten en de installatie van dit hulpprogramma te herhalen.

Aanbevolen: