Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen
Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Een Programma Van Een Computer Te Verwijderen
Video: Hoe programma's / apps op Windows 10 te verwijderen 2024, Maart
Anonim

Als u de benodigde programma's op uw computer wilt installeren, hoeft u in de regel alleen het installatiebestand uit te voeren en de instructies op te volgen. Wanneer er zoveel programma's zijn dat het probleem van vrije ruimte op de harde schijf urgent wordt, moet u ervoor zorgen dat uw computer wordt ontdaan van onnodige toepassingen. De bediening van het verwijderen van programma's is ook niet erg moeilijk en kan op verschillende manieren worden gedaan.

Hoe een programma van een computer te verwijderen
Hoe een programma van een computer te verwijderen

instructies:

Stap 1

Gebruik een programma dat speciaal is ontworpen om een specifieke toepassing te verwijderen. Het wordt een uninstaller genoemd en in de meeste gevallen wordt het automatisch samen met de applicatie zelf geïnstalleerd. U vindt een link om het verwijderprogramma te starten in dezelfde map in het hoofdmenu van het besturingssysteem, waar de link om de hoofdtoepassing te starten zich bevindt. Gewoonlijk begint dit item in het menu met het woord "Verwijderen …" of Verwijderen … Volg na het starten van het verwijderingsprogramma de instructies die tijdens het gebruik op het scherm worden weergegeven.

Stap 2

Een andere optie is om een speciale OS-component te gebruiken die centraal de uninstallers beheert van alle applicaties die in het systeemregister zijn geregistreerd. Het wordt gestart via het Configuratiescherm, de link die u kunt vinden door op de knop "Start" in het hoofdmenu te klikken. Zoek het item "Een programma verwijderen" in het gedeelte "Programma's". Als u Windows XP gebruikt, moet dit Programma's toevoegen of verwijderen heten. Als gevolg hiervan zal de vereiste OS-component starten en beginnen met het verzamelen van informatie over geïnstalleerde programma's - dit kan enkele tientallen seconden duren.

Stap 3

Wacht tot de lijst met applicaties is voltooid en zoek dan de regel met de naam van het programma dat overbodig is geworden. Afhankelijk van de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem, moet u, om het programma te verwijderen, ofwel met de rechtermuisknop op de regel klikken en "Verwijderen" selecteren, of op de knop met dit opschrift in deze regel klikken. Vervolgens zal het verwijderprogramma beginnen te werken en moet u de instructies volgen.

Stap 4

Sommige programma's maken tijdens de installatie geen vermeldingen in het systeemregister en hebben geen verwijderprogramma in het pakket. In dit geval is het voor het verwijderen voldoende om de programmamap van de harde schijf te verwijderen. U kunt op deze manier geïnstalleerde programma's volgens alle regels de-installeren, maar in dit geval heeft u een toepassing nodig die, na het verwijderen, het systeemregister zal wissen van vermeldingen met betrekking tot dit programma - bijvoorbeeld Registry Booster.

Aanbevolen: